nl

Championnats du Monde de cyclisme 2021

Op ’t Zand in Brugge ligt de ontknoping van de tijdritten van de 2021 UCI Road World Championships. Heel wat straten zijn afgesloten voor de passage van de renners. Je komt dan ook bij voorkeur met het openbaar vervoer naar Brugge. Hieronder vind je alle mogelijkheden om vlot je weg naar en in Brugge te vinden.

 

Trein

Het station van Brugge ligt op zo’n tien minuten wandelen van het WK-parcours en de finishzone. De NMBS zet tijdens het WK ook extra treinen in. Brugge is met de trein zeer goed bereikbaar vanuit Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk, Roeselare, Torhout en Oostende. Met een weekendticket (geldig van vrijdagavond 19.00u tot en met zondag) geniet je bovendien van een korting van 50% op de ticketprijs. Meer info en reisplannen vind je op de website van de NMBS. Je kan ook altijd de auto met de trein combineren door gebruik te maken van de NMBS-parkings. Parkeer je wagen bij een station en zet je reis verder met de trein richting Brugge. Treinreizigers parkeren aan een voordelig tarief in een NMBS-parking.

 

Auto

Als je toch met de auto komt of als je je in de buurt van Brugge moet verplaatsen, gebruik dan zeker Waze of Google Maps. Heel wat straten in Brugge zullen afgesloten zijn. Vertrouw dus niet op je GPS of je kennis van de streek. Volg de signalisatie ter plaatse. Houd er rekening mee dat de reistijd kan oplopen door omleidingen en drukte.

Je wagen kan je kwijt op een van de extra randparkings. Enkele van deze parkings worden bediend met een shuttlebus naar het station van Brugge. De parkings in de binnenstad zijn voorbehouden voor bewoners, organisatie en verblijfsbezoekers. Raadpleeg alle parkeerlocaties en beschikbaarheid aan de hand van de kleurcodes op deze kaart
P icoon = parking
P + bus icoon = parking & shuttle

Wie in het historisch centrum verblijft, kan tijdens wedstrijdmomenten de binnenstad enkel inrijden via de Kruispoort, Dampoort (via Potterierei), Katelijnepoort (tot aan de Mariabrug) en de Oostmeers. Uitrijden kan ook via deze straten en de Gentpoort. Kan je niet bij je verblijfsplaats parkeren, reserveer dan op voorhand een parkeerplaats bij Alfaparking (parking Langestraat) of Interparking (parkings Biekorf, Centrum-Ezelstraat, Pandreitje, Katelijne). Op deze kaart kan je de meest geschikte aan- en uitrijroutes in de binnenstad raadplegen. 

 

Bus

Op wedstrijddagen worden 8 WK-pendelbussen ingezet met vertrek vanuit een specifieke halte. Deze haltes fungeren als overstappunt voor de streekbussen die tussen 8.00u en 20.00u niet verder rijden dan dit punt. De pendelbussen bedienen ook de parkings ‘park + shuttle’. Op deze kaart kan je het traject van de WK-pendelbussen en de parkings die ze bedienen raadplegen.

Hieronder vind je alle informatie voor elk WK-pendelbustraject. De dienstregeling kan je raadplegen op de website van De Lijn.

 • WK-pendel 1: Brugge Station – AZ Sint-Jan – Blauwe Toren
  Overstappunt voor streekbussen 31, 33, 35, 41, 42 en 47 aan halte AZ Sint-Jan
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Ja, parking AZ Sint-Jan + parking Waggelwater.

 • WK-pendel 2: Brugge Station – Sint-Kruis Kerk – Sijsele
  Overstappunt voor streekbussen 58, 58s aan halte Sijsele Zwinstraat.
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Nee.

 • WK-pendel 3: Brugge Station – Ver-Assebroek
  Overstappunt voor streekbussen 62 en 63 aan halte Assebroek Ver-Assebroek.
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Nee.  

 • WK-pendel 4: Brugge Station – AZ Sint-Lucas
  Overstappunt voor bus 2 aan halte AZ Sint-Lucas.
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Nee.

 • WK-pendel 5: Brugge Station – Oostkamp
  Overstappunt voor steekbussen 20 en 21 aan halte Oostkamp Cardijnplein.
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Nee.

 • WK-pendel 6: Sint-Michiels (Brugge station achterkant) – Loppem
  Overstappunt voor streekbussen 72 en 74 aan halte Loppem Dorp.
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Nee.

 • WK-pendel 7: Brugge Station – Varsenare – Jabbeke
  Overstappunt voor streekbussen 52, 53, 54 en 55 aan halte Jabbeke Garage Cools en halte Varsenare Dorp.
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Nee.

 • WK-pendel 8: Sint-Andries – Sint-Michiels
  Overstap mogelijk op WK-pendels richting Brugge Station aan halte Sint-Michiels Kerk (WK pendel 6) en halte Sint-Andries Molendorp (WK-pendel 7).
  Randparking aanwezig aan dit overstappunt? Ja, parkings Jan Breydel

Belangrijk: Op wedstrijddagen is er geen bediening van het stadscentrum door De Lijn. Er rijdt wel elke 30 minuten een shuttlebus van aan het station naar het centrum, met onder andere halte op de Markt.

 

Taxi

De taxi’s zullen de routes van de gewone voertuigen moeten volgen.
De vaste taxistandplaatsen van de standplaatstaxi’s op het Bargeplein en in de Boeveriestraat zullen dan niet bereikbaar zijn.
De vaste taxistandplaatsen op de Markt, Station en de Vlamingstraat blijven bereikbaar via aangepaste routes en omleiding.

 

Boek je verblijf