nl

William Kentridge. Smoke, Ashes, Fable

Sinds zijn internationale debuut op de DOCUMENTA X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (° 1955) wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn tien animatiefilms, getiteld Drawings for Projection. Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties.

Deze tentoonstelling toont uitzonderlijke kunstwerken, speciaal gerealiseerd door Kentridge voor het Sint-Janshospitaal in Brugge, een 850 jaar geleden gestichte zorginstelling en nog één van de oudste bewaarde van Europa. Opgebouwd rond de thema's van trauma en genezing is de blikvanger op deze tentoonstelling de video installatie van Kentridge More Sweetly Play the Dance, een hedendaagse interpretatie van de Dodendans uit de middeleeuwen.
Door de ontstane dialoog tussen de tentoongestelde kunstwerken en de opmerkelijke ziekenhuisomgeving, wordt kunst een krachtig werkinstrument om de verschillende lagen van de geschiedenis met elkaar te verenigen. 

Meer info: https://smoke-ashes-fable.com

 

Praktisch:

Periode: 20/10/2017 tot en met 25/02/2018
Plaats: Sint-Janshospitaal

Tarieven (inclusief permanente collectie):

gratis met de lidkaart Vrienden van Musea Brugge
gratis met de Museumpas
gratis voor basis en middelbaar onderwijs (begeleid door leerkracht)

  • Volwassenen € 8,00 
    65+ € 6,00 
    jongeren t/m 25 jaar € 6,00 
    kinderen Gratis tot en met 11 jaar