nl

Eindejaarsshoppingdagen

Het stadsbestuur heeft het eindejaarmobiliteitsplan 2018 goedgekeurd. Wegens de te verwachten drukte in de binnenstad worden ook dit jaar extra (verkeers-)maatregelen genomen op volgende weekenddagen: op 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 december 2018 en 5, 6 januari 2019.

Op deze dagen worden volgende straten tussen 13u en 18u verkeersluw gemaakt: Zuidzandstraat, Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, de Markt en de doorsteek tussen de Markt en de Eiermarkt.

Dit betekent dat gemotoriseerd verkeer in deze straten niet is toegelaten. Bezoekers die in deze of tussenin liggende straten verblijven in een logies met parkeerfaciliteiten met aankomst- of vertrekdatum op een van deze tien dagen, krijgen bij wijze van uitzondering wel stapvoets doorgang met de wagen doch beperkt tot de Zuidzandstraat.

Om de stad vlot bereikbaar en toegankelijk te houden wordt aanvullend op de twee betalende centrumparkings ‘Station’ en ‘Zand’ extra gratis parkeercapaciteit voorzien in de omgeving van de binnenstad. Bussen van De Lijn verzorgen geregelde en gratis verbindingen vanuit alle parkings en het station naar de binnenstad en terug. 

Parking Zilverpand en Biekorf zijn op de vermelde dagen tussen 12u en 18u enkel bereikbaar voor abonnementhouders. De andere ondergrondse parkings blijven wel bereikbaar voor bezoekers.

Klik hier voor alle praktische mobiliteitsinfo tijdens de Eindejaarsshoppingdagen of download hier de pdf. Kom je op andere tijdstippen met de wagen naar Brugge, klik dan hier.

Mocht u nog vragen hebben in verband met deze verkeersmaatregelen dan kunt u terecht op www.bruggebereikbaar.be of bij de Mobiliteitsdienst (050/44.8000).

Boek je verblijf