nl

Wandelen en fietsen in de stad

Brugge is een ideale stad om al wandelend of fietsend te verkennen, en dit zowel op eigen houtje als onder begeleiding van een gediplomeerde gids. Het is een stad op mensenmaat, waar je op je gemak langs steegjes, de fameuze reitjes of de stadsvesten kan flaneren. Rij je liever met de fiets, dan kan je nét dat ietsje meer zien. 

 

Wandelen

Op eigen houtje

Eén manier om Brugge gemoedelijk te ontdekken is individueel, aan je eigen tempo. De volgende drie wandelingen staan uitgebreid beschreven in de toeristische stadsgids, maar je vindt ze hier ook terug in compactere versie:

  • "Brugge, trotse werelderfgoedstad" neemt je mee langs wereldberoemde monumenten, eeuwenoude pleinen én eigentijdse constructies. Brugge staat dit jaar 20 jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daar terecht fier op.
  • "Brugge: met de B van Bourgondisch" toont je de plaatsen waar edellieden, handelaars en kunstenaars een graantje mee wilden pikken van de rijkdom van het Bourgondische hof, dat hier veel vertoefde.
  • "Slenteren door het stille Brugge" is een wandeling voor 'gevorderden': bezoekers die Brugge al kennen en in de arbeiderswijken van Sint-Anna en Sint-Gillis de rust opzoeken langs de molens, de vesten en de schuttersgilden, eindigend met een pintje in het oudste café van Brugge.

Ben je een grote cultuurliefhebber, dan is de Erfgoedapp zeker iets voor jou. Download de app, je krijgt er extra informatie via Augmented Reality & iBeacons, en je ontdekt de musea en erfgoedroutes in je buurt.

Begeleide rondleidingen

Misschien ben je al eerder in Brugge geweest, en denk je: "ik ken de stad". Wat dacht je ervan om Brugges geheimen te doorgronden door op stap te gaan met een gediplomeerde gids? Drie gidsenverenigingen staan voor je klaar, elk met hun eigen thema of verhaal. De gidsen van de Koninklijke Gidsenbond Brugge, Hello Bruges en S-wan Guides with a twist zijn de ambassadeurs van de stad, ze vertellen je met passie en vol fierheid over "hun" stad, aan de hand van sappige verhalen en anekdotes.

Wil je liever individueel aansluiten bij een wandeling in beperkte groep? Sluit je dan aan bij de exclusieve wandeling:

  • "Hartelijk Brugge" biedt je een eerste kennismaking met de stad, met net ietsje meer. Je ontdekt niet alleen de vele prachtige gebouwen en sites, maar ook verborgen plekjes, zoals het dakterras van het Concertgebouw.

Ook de drie Brugse gidsenverenigingen bieden (thematische) wandelingen aan waarvoor je individueel kan inschrijven. Het aanbod kan variëren, want de verenigingen spelen graag in op seizoen en actualiteit. Zo leer je Brugge telkens op een bijzondere of vernieuwende manier kennen. Neem een kijkje op de websites van Koninklijke Gidsenbond BruggeHello Bruges en S-wan Guides with a twist om te zien wat ze aanbieden tijdens jouw verblijf in de stad. 

Fietsen

Op eigen houtje

Als je even buiten de begane paden wil gaan, dan is de fiets de ideale manier om Brugge te verkennen. Op die manier kom je sneller in rustige volksbuurten, aan de vesten en de molens. Neem je eigen fiets mee of huur er één bij een fietsverhuurpunt in de stad.

Begeleide fietstochten

Wil je er liever niet alleen op uit, en steek je graag iets op van je bezoek? Maak dan de tocht "Brugge op de fiets" samen met een welbespraakte fietsgids van QuasiMundo Bike Tours. Ook de drie Brugse gidsenverenigingen Koninklijke Gidsenbond Brugge, Hello Bruges en S-wan Guides with a twist bieden enkele gidsbeurten met de fiets aan of kunnen op maat iets voor je uitwerken.