nl

Per vliegtuig

Naar Brugge

Via Brussels Airport-Zaventem

De nationale luchthaven ontvangt dagelijks vluchten vanuit meer dan 200 bestemmingen in 66 landen.

Vanuit Brussels Airport-Zaventem reis je gemakkelijk per trein naar Brugge. Elke dag is er om het uur één rechtstreekse trein naar Brugge. Daarenboven bedienen verschillende andere treinen vanuit Brussels Airport-Zaventem op vrij regelmatige basis de hoofdstedelijke stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal of Brussel-Zuid. Vanuit deze stations vertrekken dagelijks drie treinen per uur naar Brugge, met als respectieve bestemmingsstations Oostende, Knokke of Blankenberge. Raadpleeg de website van de Belgische Spoorwegen (NMBS) voor informatie m.b.t. dienstregelingen en tarieven.

Taxiritten van en naar Brussel nationale luchthaven worden door Brugse taximaatschappijen, mits voorafgaande reservatie, uitgevoerd aan het vaste tarief van € 200. Prijsaanpassingen doorheen het jaar zijn mogelijk. De contactgegevens van de Brugse taxibedrijven vind je hier.

Via Brussels South Charleroi Airport

De populaire regionale luchthaven ontvangt meerdere lage kosten vluchten per dag vanuit diverse andere steden en regio’s in Europa.

De busmaatschappij Flibco.com legt een rechtstreekse shuttlebus in naar en vanuit het station van Brugge met een frequentie van 9 ritten per dag (heen en terug). Met de shuttlebus reis je comfortabeler, prijsvoordeliger en vaak ook sneller dan de andere vervoersalternatieven (trein, combi trein-bus). Reserveren doe je goedkoper online. Op de bus of in de luchthaven betaal je een toeslag.

Taxiritten van en naar Brussels South Charleroi Airport worden door Brugse taximaatschappijen, mits voorafgaande reservatie, uitgevoerd aan het vaste tarief van € 250. Prijsaanpassingen doorheen het jaar zijn mogelijk. De contactgegevens van de Brugse taxibedrijven vind je hier.

Via Ostend-Bruges Airport

Rechtstreekse vluchten vanuit Moskou Vnukovo (VKO) naar Oostende-Brugge (OST) geëxploiteerd door Pobeda. Bustransfers naar Brugge uitgevoerd door Keolines, vertrekken een uur na aankomst. 

De luchthaven Oostende-Brugge is in volle ontwikkeling en verruimt systematisch haar aanbod. Met de bus sta je in 15 minuten in het station van Oostende. Van hieruit zijn er tussen 6u en 22u minstens 3 treinen per uur naar Brugge (met als respectieve bestemmingsstations Eupen, Welkenraedt, Brussel Airport-Zaventem, Antwerpen-Centraal of Kortrijk). De reistijd naar Brugge bedraagt ca. 15 minuten. Raadpleeg de website van de Belgische Spoorwegen (NMBS) voor informatie m.b.t. dienstregelingen en tarieven.

Taxiritten van en naar Brugge worden door Brugse en Oostendse taximaatschappijen, mits voorafgaande reservatie, uitgevoerd aan het vaste tarief van € 70. Prijsaanpassingen doorheen het jaar zijn mogelijk. De contactgegevens van de Brugse en Oostendse taxibedrijven vind je hier.

In Brugge

Vanuit het station van Brugge kan je met de bussen van De Lijn (elke 5 minuten) of met een taxi verder reizen naar je logies. Een busticket (enkele rit) is 1 uur geldig en kost 3€. 

Naar pdf
Boek je verblijf