nl

Vier de seizoenen | Oogstfeest, op bezoek bij de Gezellen

Voor onze voorouders had elk seizoen zijn eigen tradities en rituelen. Zij vormden een leidraad voor het dagelijks leven. Met deze knutselateliers wil het Volkskundemuseum deze eeuwenoude seizoenstradities nieuw leven inblazen. Het hele gezin kan deelnemen.

Vroeger ging het binnenhalen van de nieuwe oogst steevast gepaard met een groot feest. Een nieuwe oogst betekende immers eten en eten betekende leven. Met een oogstfeest vierden onze voorouders de verbintenis tussen mens en land. De verstedelijkte mens van vandaag is steeds verder van zijn eten vervreemd. Met een oogstfeest in de tuin van het Gezellemuseum willen we de band met de natuur terug aanhalen. De gezellen leiden ons rond in de tuin en tonen fier hun oogst. Met hun ecologische moestuin in de stad, willen zij anderen inspireren om zelf aan de slag te gaan in hun stadstuin. Met de heerlijke groenten in de tuin maken we samen een soep. Peter Vandermeersch van de Vegetarische Kookschool De Zonnekeuken zal ons daarbij helpen. Terwijl de soep gaart, introduceert Heidi Demeyer van de gezellen jong en oud in het wilgenvlechten.

PRAKTISCH

PRIJS per sessie (inclusief museumtoegang): 8 euro per deelnemer, 5 euro voor tweede kind van hetzelfde gezin

VOOR WIE: voor kinderen van 5 tot 9 jaar en hun (groot)ouders

DATUM: Zondag 25 augustus 2019 van 14 tot 16u

WAAR: Tuin Gezellemuseum, Rolweg 64, 8000 Brugge

RESERVATIE (verplicht) via musea.reservatie@brugge.be. Er is plaats voor max. 15 volwassenen en 20 kinderen. Inschrijven ten laatste op de donderdag vóór de activiteit.