nl

Toptentoonstellingen

Musea Brugge is een grote naam binnen de internationale museumwereld en staat garant voor een divers palet aan tentoonstellingen en collectiepresentaties. Van topstukken van de Vlaamse Meesters tot nieuwe creaties, vaak geïnspireerd op de vaste collectie. Bekijk hier een selectie van de niet te missen tentoonstellingen.

 • Mind the Artist
  Musea Brugge lanceerde een nieuwe festivalreeks om Belgische kunstenaars, sterk getroffen door de coronacrisis, iets meer dan een jaar lang een forum te bieden. Zeven artiesten krijgen tot begin 2022 de unieke kans om een project uit te werken waarbij er steeds een link is met de museumcollectie. Een inspirerende dialoog tussen hedendaagse en oude(re) kunst. 

 • Expo Studio Plus - Handmade in Brugge
  Ook vandaag is Brugge nog steeds de thuisbasis van getalenteerde ambachtslui. Jaarlijks reikt Handmade in Brugge labels uit aan de uitblinkers onder de hedendaagse makers. In een tijdelijke expo zet het Gruuthusemuseum er 25 extra in de kijker.

 • Tentoonstelling ‘De poreuze stad’
  Tijdens Triënnale Brugge 2021 wordt het thema TraumA verder verbeeld in een groepstentoonstelling in de Poortersloge.

 • De wereld binnen handbereik
  Het Spermalie-instituut in Brugge speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen, ook internationaal. In deze expo, inspired by Triënnale Brugge 2021, ontdek je een reeks bewaarde hulpmiddelen voor leerlingen met een visuele beperking.