nl

TOON JE GRUUT HART

Draag je steentje bij en steun de restauratie van de bidkapel van het Gruuthusepaleis.

De bidkapel, een absolute must see

De laatvijftiende-eeuwse bidkapel met haar zeldzame interieur verbindt het Gruuthusepaleis met de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De kapel was de private devotieplek van Lodewijk van Gruuthuse en spreekt tot ieders verbeelding. Hier waan je je in de late middeleeuwen en kijk je ongestoord uit op het prachtig gerenoveerde koor van de kerk.

Gruuthuse heeft je hart/hard nodig

Na een jarenlange restauratie opent het Gruuthusemuseum in 2018 opnieuw zijn deuren. Helaas dreigt de bidkapel ontoegankelijk te blijven. Het maximale subsidiepercentage voor restauraties is immers bereikt. Om ook de bidkapel volledig te kunnen afwerken tegen de heropening, zou een nieuw subsidiedossier ingediend moeten worden. Het project komt zo op een jarenlange wachtlijst terecht. De resterende werken worden geraamd op 33.000 euro.

Doe een gift

Draag je steentje bij en steun de restauratie van de bidkapel van het Gruuthusepaleis. Jouw steun is van kapitaal belang. Toon dus je gruut hart en investeer mee in een uniek stukje Brugs erfgoed. Zelfs een kleine gift is al een groot gebaar. Alvast van harte bedankt.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. Giften vanaf 40 euro op de rekening van de Koning Boudewijnstichting IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB). Gebruik de gestructureerde mededeling 128/2879/00068.

Koop ons limited edition Lodewijk van Gruuthuse-bier

Deze Brugge Tripel Prestige 2016 werd speciaal gelanceerd ten voordele van de restauratie van de bidkapel van het Gruuthusepaleis. Het exclusieve bier werd gebrouwen door Brouwerij De Gouden Boom in nauw overleg met een select aantal Brugse horecazaken en het Brugs Biermuseum. Het dankt zijn krachtige en subtiele smaak aan de unieke samenstelling van het kruidenmengsel gruut en een subtiele toets van jeneverbes.

De opbrengst gaat integraal naar de restauratie van de bidkapel. Het bier is te koop aan de Vriendenbalie in het Groeningemuseum (elke dinsdag- tot zaterdagnamiddag van 13u45 tot 16u45), tijdens alle activiteiten van de Vrienden van Musea Brugge en via info@vsmb.be. Een cadeauverpakking met 2 flessen van 75 cl kost 15 euro. Wees snel, want het bier is slechts verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

PERSMAP | Bidkapel Gruuthusemuseum (2 MB)

   

Naar pdf
Boek je verblijf