nl
 • Bakelandt door Hec Leemans:
  De historische roversbendeleider Ludovicus Baekelandt is vereeuwigd in de stripreeks Bakelandt.  Deze ‘Robin Hood’, die samen met zijn vrienden strijd levert tegen de Fransen ten tijde van Napoleon, beleeft tal van avonturen.  In Het Monster van Brugge, Als het Mes valt in Brugge, De Meester der Broeders en Het Zwarte Goed speelt Brugge een prominente rol.

 • De Kiekeboes: Schijnheilig bloed (2013) door Merho:
  In het 136ste stripverhaal in deze reeks genieten de Kiekeboes van een fijn weekendje Brugge, niet wetende dat het verblijf voor een paar van hen zal eindigen in een crematorium.

 • De reizen van Tristan: Brugge (2011) door Jacques Martin en Ferry Van Vosselen:
  De reizen van Tristan nodigt je uit om het middeleeuwse tijdperk te ontdekken in de voetsporen van Tristan. Elk album biedt een leerrijke ontdekking van een volk, een plaats of een landstreek. In deze editie: Brugge!

 • Dossier van de duivel (2018) door Marec en Pieter Aspe:
  In dit eerste album uit een stripreeks van cartoonist Marec en schrijver  Pieter Aspe is het decor van het 19e eeuwse Brugge adembenemend. Het lugubere verhaal, een mengeling van realiteit en fictie, dompelt ons onder in een sfeer van occulte zwarte missen waaraan ook vooraanstaande Brugse burgers deelnemen.

 • Pieter Aspe: Het vierkant van de wraak (2006) door Pieter Aspe en Patrick Van Oppen:
  Het eerste boek van misdaadauteur Pieter Aspe, in stripvorm. 

 • Katelijne van Brugge (2011) door Jimmy Hostens en Steven Selschotter:
  Deze strip speelt zich af in de 17de eeuw, de periode waarin hekserij de stad op stelten zette.

 • Lefranc: Het ultimatum (2004): door Jacques Martin:
  In dit spannend verhaal uit de Franse stripreeks van Jacques Martin onderzoekt hoofdfiguur speurder Lefranc, samen met zijn nicht Sofie, de diefstal van een beroemd schilderij uit de O.L.V.-kerk.

 • Suske en Wiske: Heilig bloed (2002) door Willy Vandersteen:
  In het 275ste stripverhaal in deze reeks wordt in Brugge strijd geleverd rond het mysterieuze schrijn van het heilig bloed.

 • Suske en Wiske: De Tartaarse helm (1953) door Willy Vandersteen:
  Door een hypnose belanden Suske, Wiske en Lambik in het Brugge van de dertiende eeuw. Hun avontuur start in de middeleeuwse haven en brengt hen tot in Venetië.

 • Suske en Wiske: De verloren Van Eyck (2020) door Willy Vandersteen:
  In het jaar waarin Suske en Wiske hun 75-jarig jubileum vieren, haakt Studio Vandersteen in op hét thema van de Vlaamse Meesters. Suske is een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen.

 • The Phantom: Dood in Brugge (2015) door Jean-Yves Mitton:
  Een voorouderlijke Phantom, dé superheld uit de gelijknamige Amerikaanse avonturenstrip, loopt in het 17e eeuwse Brugge niemand minder dan de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn tegen het lijf.

 • Vasco: Het spook van Brugge (2004) door Gilles Chaillet:
  Deze serie speelt in de Middeleeuwen met als hoofdfiguur de telg van een Italiaanse bankiersfamilie. Dit deel voert ons naar Brugge.

 • Yoko Tsuno: De astraloog van Brugge (1994) door Roger Leloup:
  Het 20ste stripalbum uit de reeks rond deze knappe en intelligente elektrotechnische ingenieur. Haar avonturen houden het midden tussen fantasy en sciencefiction.

 • My Traveltoons (2019) door Alfonso Díaz V.:
  Alfonso Díaz V. bezocht onze stad twee keer, in 2007 en 2019, en maakte een korte strip over zijn avonturen.
Naar pdf
Boek je verblijf