nl

Om de leef- en belevingskwaliteit te optimaliseren, worden er in de binnenstad van Brugge geen autocars toegelaten.

Autocars parkeren op de autocarparking aan het Kanaaleiland (langs de Bargeweg). Groepen kunnen veilig uit- en instappen op de voorbehouden drop-off zone aan het Bargeplein (eveneens langs de Bargeweg) op wandelafstand van het historisch centrum. Het Bargeplein is een veel gevraagde startplaats voor een geleid stadsbezoek. Er zijn toiletten aanwezig en er kan worden geschuild bij minder goede weersomstandigheden. De locatie wordt frequent bediend door de stadsbussen van De Lijn en taximaatschappijen

De drop-off zone voor autocars aan het Bargeplein wordt binnenkort uitgebreid. Behoudens onvoorziene omstandigheden zullen de werkzaamheden plaatsvinden tussen 7 en 30 november 2018. De bestaande halteermogelijkheden zullen tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk zijn. In die periode kunnen passagiers uit- en instappen op de autocarparking. Deze parking zal gedurende de werkzaamheden binnen een tijdslimiet van 30 minuten uitzonderlijk gratis zijn voor autocars die op- en afrijden. Het inrijticket dient niet gevalideerd te worden en kan gewoon als uitrijticket gebruikt worden.

Uitzonderlijke toegang tot de binnenstad wordt verleend aan autocars om bezoekers met bagage naar het hotel te brengen en er op te halen. Excursies of tussentijdse verplaatsingen met de autocar vanuit het hotel zijn niet toegelaten en kunnen enkel met op- en afstapplaats aan het Bargeplein op het Kanaaleiland. De politie controleert op stipte naleving van deze richtlijnen!

Uitzonderlijke toegang tot de binnenstad kan eveneens worden verleend aan autocars die bezoekers met voortbewegingsproblemen vervoeren, mits voorafgaandelijke toestemming van de politie. Aanvragen dienen te worden gericht aan korpschef@politiebrugge.be.

Naar pdf
Boek je verblijf