nl

Podcasts

Installeer je in de tuin, op je balkon of in je luie zetel, steek je oortjes in en ontsnap met deze verhalen even aan de actualiteit. Podcasts zijn ook ideaal wandelgezelschap!

 

 • Têtes-à-têtes: De magie van het luisteren
  In deze podcastserie stelt Jeroen Vanacker, de artistiek directeur van het Concertgebouw, verschillende vragen aan muziekfilosoof Tomas Serrien. Deze vragen zijn de aanleiding voor gesprekken met musicoloog Pieter Bergé, filosofe Joke Hermsen, architect Paul Robbrecht en rouwspecialist Manu Keirse.

 • Middeleeuws Brugge, het New York van zijn tijd
  In deze podcast laat Bruggeling en professor middeleeuwse geschiedenis Jan Dumolyn je horen hoe een wereldstad er zo’n 700 jaar geleden uitzag.

 • De Bourgondiërs
  Bart Van Loo neemt je mee op sleeptouw door de middeleeuwen. Een wonderlijke en gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars.

 • Gangmakers:
  Met de podcast ‘Gangmakers’ gaat De Republiek in gesprek met boeiende gasten die een inspirerende kijk hebben op onze huidige maatschappij en er ook een impact op uitoefenen. Samen verdiepen ze zich in thema’s als stadsvernieuwing, creatief ondernemen, vakmanschap en zoveel meer. Voer voor iedereen met een hart voor onze stad.
Naar pdf
Boek je verblijf