nl

Pieter Pourbus en de vergeten meesters

Ontmoet dit najaar de vergeten Brugse meesters uit de zestiende eeuw. Ontdek de Brugse kunstwereld tijdens een economische recessie en bewonder het indrukwekkende oeuvre van Pieter Pourbus en vergeten meesters zoals Marcus Gerards, Pieter I Claeissens en zijn zonen Gillis, Pieter II en Antonius.

Brugge wordt in de zestiende eeuw getroffen door een economische achteruitgang en loopt leeg. Jonge kunstenaars trekken weg richting Antwerpen, dat zichzelf tot nieuwe kunsthoofdstad van Vlaanderen kroont. Maar met het roemrijke artistieke verleden als inspiratiebron, ontstaat er in Brugge een geheel nieuwe stijl.

Pieter Pourbus is een van de artistieke uitzonderingen als hij in 1543 bij Lancelot Blondeel in Brugge begint. Onder het ervaren oog van de Brugse meester ontpopt Pourbus zich tot hét aanstormend talent en weet hij veel vooraanstaande opdrachten binnen te slepen. Van het 'Laatste Oordeel' en de 'Annunciatie' tot treffende portretten van Brugges voornaamste families.

Dé verrassing van de tentoonstelling is het oeuvre van de familie Claeissens. Recent onderzoek identificeerde en reconstrueerde hun eeuwenlang onbekende oeuvre. Voor het eerst maak je kennis met de uitgebreide collectie van Pieter I Claeissens en zijn zonen.

Bij deze tentoonstelling hoort een uitgebreid EXTRA AANBOD / Lees meer

Met de steun van

 

Praktisch:

Periode: 13/10/2017 tot en met 21/01/2018
Plaats: Groeningemuseum

Tarieven (inclusief permanente collectie):

gratis met de lidkaart Vrienden van Musea Brugge
gratis met de Museumpas
gratis voor basis en middelbaar onderwijs (begeleid door leerkracht)

  • Volwassenen € 8,00 
    65+ € 6,00 
    jongeren t/m 25 jaar € 6,00 
    kinderen Gratis tot en met 11 jaar