nl

PARTNERS

Vrienden Musea Brugge

Musea Brugge werkt structureel samen met diverse vaste partners. Die vind je hier terug. Voor tijdelijke projecten staan ze bij die projecten (onder tentoonstellingen en activiteiten) zelf vermeld, net als de mediapartners.

 • Vrienden van Musea Brugge
  Deze Vriendenvereniging springt financieel bij voor belangrijke kunstaankopen en bevordert ook op alle mogelijke manieren de belangstelling voor de musea. Het lidmaatschap van deze vzw biedt tal van voordelen: zo krijg je altijd gratis toegang tot de Brugse museumcollecties en -exposities en tot tal van activiteiten. Ook krijg je korting op alle museumpublicaties en ontvang je gratis het museumbulletin. De Vrienden van Musea Brugge gaan bovendien regelmatig op culturele uitstap en organiseren jaarlijks een reeks wetenschappelijke lezingen. Kortom: word lid!

 • Vlaamse Kunstcollectie
  De VKC is het samenwerkingsverband tussen het het Groeningemuseum Brugge, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en het Museum voor Schone Kunsten Gent. Samen bieden die drie gerenommeerde instellingen een mooi overzicht van de kunstproductie in de Zuidelijke Nederlanden en België, van de Middeleeuwen tot de twintigste eeuw. In hun collecties bevinden zich topwerken die tot het werelderfgoed gerekend worden onder meer van Jan Van Eyck, Peter Paul Rubens, Antoon Van Dyck en James Ensor. De VKC wil ook de wetenschappelijke expertise van de drie instellingen bundelen en zo de internationale uitstraling bevorderen. De VKC-website laat je grasduinen in het patrimonium van de drie musea, die stap voor stap worden gedigitaliseerd en ontsloten. Een aanrader!

 • Vlaams Onderzoekscentrum voor de Kunst in de Bourgondische Nederlanden
  Het Vlaams Onderzoekscentrum voor de Kunst in de Bourgondische Nederlanden is een initiatief van het Brugse Groeningemuseum en de Vlaamse Kunstcollectie vzw. Het centrum werd in 2010 opgericht met als doel het onderzoek naar de kunst van de 15e- en 16e-eeuwse Bourgondische Nederlanden internationaal te stimuleren. 

 • Lukas/ Art in Flanders
  Beeldmateriaal en reproducties van kunstwerken uit de collecties kunnen opgevraagd worden bij ‘Lukas - Art in Flanders’ 
 • Brugge Plus
  De kerntaken van Brugge Plus vzw bestaan uit het organiseren van evenementen, het uitwerken van initiatieven omtrent cultuurcommunicatie, het onderwijsproject 'Vel tegen Vel' en het verzorgen van het cultuurtoeristisch onthaal en ticketverkoop via In&Uit en www.ticketsbrugge.be. Je vindt Brugge Plus terug als organisator van projecten die multidisciplinair zijn, zich in de openbare ruimte afspelen of specifieke doelgroepen bereiken. Participatie, kwaliteit en duurzaamheid voert Brugge Plus hoog in het vaandel.

 • Historium
  Het Historium verkoop combitickets met het Groeningemuseum, waar je het echte kunstwerk van Jan Van Eyck kunt komen bewonderen waarop ze in het filmverhaal allusie maken
 • erfgoedinzicht.be
  Op Erfgoedinzicht vind je collecties en activiteiten van musea, archieven, kerken en heemkundige kringen. Zo wordt het culturele erfgoed van Oost- en West-Vlaanderen virtueel toegankelijk. Grasduin door de collecties van Musea Brugge & ontdek de collectie op een andere manier.