nl

Brugge is een stad op mensenmaat. Gemotoriseerd verkeer in de historische binnenstad wordt ontraden. Op wandelafstand van het centrum vind je enkele randparkings waar je gratis kan parkeren. Iets verder van de binnenstad zijn er enkele gratis park & ride parkings van waaruit je met het openbaar vervoer of de fiets het centrum bereikt. Raadpleeg hier deze parkings. 

Rondom de binnenstad werd een 'Blauwe Zone' ingevoerd. In de aangeduide zone kan je beperkt in tijd (max. 4 uur) gratis parkeren tussen 9.00 en 18.00. Leg steeds je parkeerschijf!

Bovengronds parkeren in de binnenstad is tussen 9.00u en 20.00u in tijd beperkt (min. 30 min. en max. 4 uur) en betalend, ook op zon- en feestdagen (€ 1,80 voor het eerste uur en € 2,40 voor het tweede tot vierde uur, imax. € 9,00 voor 4 uur). Betalen kan per sms, met de app 4411 (enkel voor Belgische gsm-nummers) of aan een parkeerautomaat (cash of met bankkaart). Hierbij dien je steeds je correcte nummerplaat in te geven.

Parkeren in de binnenstad doe je onbeperkt in tijd en het voordeligst in een van de twee centrumparkings: Centrum-Station aan de voorzijde van het station en Centrum-'t Zand. Beide parkings liggen op wandelafstand van de Markt maar je kan van hieruit ook de bus van De Lijn nemen. De bus transfer (max. 4 personen per wagen) van de parking Centrum-Station naar de binnenstad en terug is trouwens inbegrepen in het parkeerticket.

Raadpleeg hier alle betalende publieke parkings in de binnenstad en hun tarieven.

Verblijf je in Brugge, informeer dan vooraf naar de parkeermogelijkheden bij je logies.

 

Boek je verblijf