nl

OVERZICHT (GEDEELTELIJKE) SLUITINGEN

- GROENINGEMUSEUM

Nog tot en met  zondag 3 juni loopt in het Groeningemuseum de tentoonstelling ‘Haute Lecture by Colard Mansion. Vernieuwing van tekst en beeld in middeleeuws Brugge’. Hierdoor is slechts een gedeelte van de permanente collectie tentoongesteld, namelijk: 'De stad als opdrachtgever (David, Provoost, Bosch > zaal 1); Vlaamse primitieven (Van Eyck, Memling, Van der Weyden > zaal 2) en 'Rond 1500' (David, Benson, Isenbrant > zaal 3).

- GRUUTHUSEMUSEUM

Momenteel is het Gruuthusemuseum gesloten wegens ingrijpende restauratiewerkzaamheden. De heropening van dit stadsmuseum is voorzien voor het voorjaar van 2019 (onder voorbehoud).

- O.L.V.-KERK

De Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt in enkele grote fasen gerestaureerd. Hierdoor zijn bepaalde delen van het museumgedeelte afgesloten. Er geldt een reductietarief (€ 4, red. € 3)

- SINT-JANSHOSPITAAL

Het Sint-Janshospitaal werkt toe naar een herinrichting van de vaste tentoonstelling op de begane grond in het voorjaar van 2019. Een gedeelte van de middeleeuwse ziekenzalen is daarvoor al vrijgemaakt van de oude scenografie. De werking van de monumentale architectuur is daar terug hersteld, gestoffeerd met een voorlopige opstelling van de medische collectie en enkele werken op groot formaat. Alle topstukken van het museum, waaronder het beroemde ensemble schilderijen van Hans Memling, de middeleeuwse zolderverdieping en de 17de-eeuwse apotheek zijn en blijven publiek toegankelijk. Tot en met 31 mei wordt er een reductietarief (€ 10, red. € 8) gehanteerd.

Naar pdf
Boek je verblijf