nl

OVERZICHT (GEDEELTELIJKE) SLUITINGEN

- GROENINGEMUSEUM

Van donderdag 1 maart 2018 tot en met  zondag 3 juni loopt in het Groeningemuseum de tentoonstelling ‘Haute Lecture by Colard Mansion. Vernieuwing van tekst en beeld in middeleeuws Brugge’. Hierdoor is slechts een gedeelte van de permanente collectie tentoongesteld, namelijk: 'De stad als opdrachtgever (David, Provoost, Bosch > zaal 1); Vlaamse primitieven (Van Eyck, Memling, Van der Weyden > zaal 2) en 'Rond 1500' (David, Benson, Isenbrant > zaal 3), en collectiepresentatie 'Selectie 19de-20ste eeuw' (10 maart - 21 mei) (kabinetten A-E).

- GRUUTHUSEMUSEUM

Momenteel is het Gruuthusemuseum gesloten wegens ingrijpende restauratiewerkzaamheden. De heropening van dit stadsmuseum is voorzien voor het voorjaar van 2019 (onder voorbehoud).

- O.L.V.-KERK

De Onze-Lieve-Vrouwekerk wordt in enkele grote fasen gerestaureerd. Hierdoor zijn bepaalde delen van het museumgedeelte afgesloten. Er geldt een reductietarief (€ 4, red. € 3)

Op 30 maart 2018 is de O.L.V.-kerk uitzonderlijk al vanaf 15.20 uur gesloten (tickets tot 14.50 uur).

- SINT-JANSHOSPITAAL

Wegens de afbraak van de tentoonstelling 'William Kentridge. Smoke, Ashes, Fable' is een gedeelte van het Sint-Janshospitaal niet voor het publiek toegankelijk, en dit tot 27 mei. De volledige benedenverdieping is toegankelijk met een voorlopige opstelling van de medische collectie en enkele werken op groot formaat. Er wordt een reductietarief (€ 10, red. € 8) gehanteerd.

Naar pdf
Boek je verblijf