Overslaan en naar de inhoud gaan
Beachbar Banana Moon - Zeebrugge Zeedijk

Wereldhaven, authentieke vissersplaats of badstad? In Zeebrugge hoef je niet te kiezen. Hier combineer je een bruisende en levendige geschiedenis met heerlijke ontspanning op het grootste strand van de Kust.

Hier stap je trouwens uit de trein vlak aan het strand. Je dagje uit kan meteen beginnen. Garnalen bij je pint in plaats van borrelnootjes en proeven van de aanstekelijke volkssfeer? Het is maar één voorbeeld van de unieke mix aan bijzonderheden en bezienswaardigheden die Zeebrugge typeren.

  

 

Wat te doen in Zeebrugge

Zeebrugge Lente 2024

Triënnale Brugge en Beaufort24

De lente is nog wat vroeg voor echt strandweer. Laat dat je echter niet weerhouden om naar het ‘Brugge aan zee’ af te zakken.

Wist je dat de oude vismijnsite er een heuse transformatie onderging? Het gebouw van het voormalige maritiem themapark en de hele Seafront site bieden actueel een gevarieerde mix: diverse restaurants, een koffiebar, winkels - o.a. een Kringwinkel - en ook een unieke boulderzaal met 585m² aan klimplezier.

Vlakbij kan je ook inschepen bij Captain Blue. Tijdens deze havenrondvaart van zo’n 75 minuten passeer je o.a. langs de marinebasis, de immense Pierre Vandammesluis, de gasterminal, het windturbinepark, cruise- en baggerschepen en het Sterneneiland – een schiereiland waar een grote broedkolonie sternen leeft.

Terug aan wal kun je in het Sint-Donaaspark het kunstwerk van Beaufort24, de driejaarlijkse openluchttentoonstelling langs de Belgische Kust, gaan bekijken. Het strand ter hoogte van Zeedijk 34 is dan weer de locatie waar de wandelaar onder de indruk zal zijn van de Triënnale creatie van Brits kunstenaar Ivan Morison.

Garnaalvisserij in Zeebrugge

Visserij

Zeg je Zeebrugge, dan zeg je visserij. Want het is nog steeds één van de belangrijkste economische activiteiten in de Brugse havenstad.
Lees meer
JanDHondt_1785

Logeren en culinair genieten in Zeebrugge

Ontdek leuke plekjes om te logeren en culinair te genieten in Zeebrugge.
Lees meer
Uit in Zeebrugge - Inspiratiefilmpjes

Uit in Zeebrugge: Inspiratiefilmpjes

Ontdek hier de beste plekjes om te vertoeven in Zeebrugge.
Bekijk de video's

  

WECANDANCE 2022

Benieuwd naar meer?

Bekijk onze evenementenkalender om je een volle dag plezier, een boeiende middag of een gezellig avondje uit in Zeebrugge te bezorgen.

  

Infokantoor Zeedijk (Badengebouw)

Infokantoor Zeedijk (Badengebouw)

Pal naast het strand van Zeebrugge, vind je het Badengebouw. Dit onmiddellijk in het oog springende rode gebouw is de place to be voor al je...
Zeedijk Badengebouw, 8380 Brugge
Lees meer
Familiestrand

Familiestrand

De jongste strandrakkers kunnen zich het hele jaar door uitleven in het kinderstrandspeeldorp, met schommels, klimrekken en zelfs een echte...
Zeedijk 15, 8380 Brugge
Lees meer
Natuurgebied De Fonteintjes

Natuurgebied De Fonteintjes

Natuurgebied De Fonteintjes is bezaaid met orchideeën en er heerst een zalige duinenrust. Via Natuurpunt kan je het gebied ook verkennen...
Kustlaan 268, 8380 Brugge
Lees meer

   

Zweedse Kaai

Zweedse Kaai

De uitkijkpost aan de voet van de Zweedse Kaai, een heus schiereiland en het scharnierpunt tussen de voor- en achterhaven. En vooral de plek...
Zweedse Kaai z/n, 8380 Brugge
Lees meer

   

Admiraal Keyesplein

Admiraal Keyesplein

Het Admiraal Keyesplein is ongetwijfeld het meest charmante hoekje van Zeebrugge. Een nostalgische parel die doet denken aan een Engelse...
Admiraal Keyesplein z/n, 8380 Brugge
Lees meer

  

Strandcabine aan zee in Zeebrugge

De getijden

Zin in een strandwandeling en wil je weten wanneer het hoog- of laagwater is? Bekijk hier de getijtabellen voor Zeebrugge.
Lees meer
Recycle app

Afvalgids Zeebrugge

Met de Recycleapp op je smartphone, tablet of gewoon online op je computer weet je steeds wanneer welk afval wordt opgehaald.
Lees meer
Zeebrugge 360°

Zeebrugge 360°

Ontdek de wereldhaven, familiale badplaats én ‘hoofdstad van de vis’ in een 360°-rondleiding.
Lees meer

  

Station Zeebrugge Strand

Bereikbaarheid

Vind hier alle info over mobiliteit en bereikbaarheid.
Lees meer
JanDHondt_2508

Zon, zee zorgeloos: een toegankelijk strand

In Zeebrugge kan je in juli en augustus gebruik maken van strandrolstoelen, een vlotte toegang naar het strand, aangepast sanitair én assistentie.
Lees meer
De Vlaamse kust - Toegankelijk voor iedereen

De Vlaamse kust, toegankelijk voor iedereen

Deze brochure bevat een overzicht van alle initiatieven die kustgemeenten en toeristische aanbieders nemen voor de iets oudere toeristen, vakantiegangers met een tijdelijke of permanente beperking of mensen die nood hebben aan extra comfort of zorg op vakantie.
Download de brochure


Webcam Zeebrugge

Infokantoor Zeebrugge

Stadsplan Zeebrugge

Download het stadsplan van Zeebrugge en ga voorbereid op stap!


#Zeebrugge