nl

Sfeervolle kerstversiering

Laat je betoveren door de nieuwe, sfeervolle kerst- en winterdecoratie. Honderden kerstbomen en duizenden lichtjes maken Brugge tijdens Wintergloed helemaal onweerstaanbaar want de hele stad wordt omgetoverd tot een heus winterwalhalla. Goed voor meer dan 500 kerstbomen, vaak metershoog, en 41 versierde straten en pleinen. Alleen maar heerlijke winterse warmte dus. Of Brugge met een strik eromheen.

Nieuw dit jaar is ook de bijkomende verlichting op enkele verrassende locaties. Om de prachtige Brugse poorten extra in de kijker te zetten, zijn er op de Smedenpoort, Ezelpoort, Kruispoort en Gentpoort bijzondere teksten te lezen. Op de Kruispoort lees je ‘Werelderfgoed’, op de Gentpoort ‘Light up, Shine on’ en op de Smedenpoort krijgt iedereen een schouderklopje met ‘Goe bezig’. De ‘Ezelpoort verwelkomt dan weer met een stralend ‘Welkom’.

Ook op de Vesten, de groene gordel rond de stad, zijn er extra inspanningen geleverd om bijkomende verlichting aan te brengen in deze donkere dagen. Bomen worden er warm en sfeervol verlicht, maar ook gebouwen en pleintjes. Zo worden ter hoogte van de watertoren tussen de Gent- en Katelijnepoort drie bomen uitgelicht, aan de brug van de Coupure zes bomen, acht bomen aan de molens, zes bomen ter hoogte van de Kazernevest, zes bomen in het Baron Ruzettepark, net als de treurwilgen aan de Ezelpoort en enkele bomen aan de Smedenpoort. Een fijne winterwandeling rond de Vesten wordt op deze manier een feeërieke belevenis!