nl

Lichtbelevingswandeling

Brugge ontdekken op de meest magische manier? Dat kan tijdens de Lichtbelevingswandeling! Al voor het 4de jaar op rij laten we Brugge schitteren tijdens Wintergloed met een prachtig lichtparcours. De Lichtbelevingswandeling draait dit jaar volledig rond ‘Awakening’ of ‘Ontwaken’.

De route brengt je langs 8 verschillende lichtinstallaties op iconische plekken. Hierdoor komen niet alleen herinneringen tot leven, maar kunnen bezoekers ook een glimp opvangen van de toekomst en de stad nieuw leven inblazen.

Verwacht je aan 8 prachtige lichtinstallaties die de stad laten ontwaken als het duister wordt, langs een compact, maar veelzijdig parcours met groen, water, parken en pleinen. Verbonden met iconische plekken – nieuw en oud - wekt het licht de nachtelijke stad op magische wijze tot leven. In samenwerking met ACTLD.

PRAKTISCH:

Wintergloed 2022 Plan

Lichtinstallaties

BMCC

Aan het nieuwe congresgebouw kan je genieten van een indrukwekkende licht- en lasershow. De moderne architecturale karakteristieken van het gebouw worden benadrukt door washlights en lasermapping. Ideaal om dit recente afgewerkte pareltje in volle glorie te bewonderen!

Hier word je onmiddellijk meegevoerd door de fonkelende lichten en de feestelijkheid!

BMCC - Wintergloed  Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Oud Waterhuis

17u - 22u

De ruïne van het oude waterhuis langs de groene vesten komt met video mapping helemaal tot leven. Als de zon onder is, lijken de stralende bomen te groeien, terwijl hun schaduw mee wiegt met sprookjesachtige lichtreflecties op het oude bouwwerk. Magisch om te zien!

Omdat het oude waterhuis in de middeleeuwen de stad van water voorzag, gold het toen als een van Brugges wonderen. Aan jou om hiervan te genieten!

Oud Waterhuis - Wintergloed  Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Sint-Godelieveabdij

Binnenin de muren van de Sint-Godelieveabdij word je uitgenodigd om de magische tuin te herontdekken. De abdij ontwaakt bij het vallen van de avond en verlicht de nacht zoals glinsterende vuurvliegjes. Duizenden fonkelende led-lichtjes zorgen voor een unieke sfeer die prachtig is om waar te nemen!

Sint-Godelieveabdij - Wintergloed   Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Kapucijnenplein

Met een techniek van videonetting verspreidt zich een tweedimensionaal hologram over het water. Het net is bijna onzichtbaar, de projectie op de textuur zorgt voor een wondermooi effect.

De lichtshow laat verborgen dieptes ontwaken en maakt je bewust van de ruimte om je heen.

Kapucijnenplein - Wintergloed   Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Koning Albert I-park

17u - 22u

In het Koning Albert I-park rijst een lichtstructuur op vanuit het landschap. De installatie met dynamische lichtstralen creëert intrigerende patronen midden in het park.

Dit prachtige lichtkunstwerk duidt op een nieuw begin en zorgt ervoor dat we de sombere dagen van de pandemie achter ons kunnen laten. Het nieuwe park ontwaakt en de gloed eromheen moedigt je aan om vooruit te kijken, met een positieve blik op de toekomst!

Koning Albert I park - Wintergloed  Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Fontein Koning Albert I -park

17u - 22u

Hier ontdek je een feestelijk lichtkunstwerk. Kleine lichtpixels vormen een gigantische kroonluchter en worden magisch begeleid op muziek. De lichtparels spreiden zich uit over het water en hun reflectie zorgt voor een extra dimensie. De kroonluchter maakt indruk door het samenspel van lichtpuntjes. Samen pakken we ook de toekomst aan: teamwork makes the dream work.

Koning Albert I park - Wintergloed  Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Begijnenvest

Als je richting de Poertoren en het Minnewater stapt, word je begeleid door warme ledlijnen in de vorm van geometrische figuren die samen een landschap vormen.

Deze lichtinstallatie beeldt een landschap uit dat ontwaakt. Het wordt uitgebeeld als een prachtig bewegend patroon van licht en kleur en weerspiegelt hoe het landschap steeds groeit en verandert. De structuur ontwaakt vanuit de grond en vormt golven doorheen het land om nadien weer te verdwijnen en op te gaan in de omgeving. Je moet het gezien hebben om het te geloven!

Begijnenvest - Wintergloed Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >

Minnewater

Zoals de voorbije jaren maakt de schaatsbaan deel uit van de Lichtbelevingswandeling. We werken opnieuw samen met GLICE, de wereldleider in kunststof schaatsbanen. De schaatsbaan wordt bekroond door de iconische lichtguirlandes.

Enkele bewegende lichten zorgen voor een speelse en aantrekkelijke uitstraling op de schaatspiste. Je schaatste nog nooit in zo’n mooie omgeving!

Minnewater - Wintergloed  Beluister de audiodescriptie van deze lichtinstallatie >