nl

Bereikbaarheid en parkeren tijdens de eindejaarsshoppingdagen

Brugge is in de kerst- en eindejaarperiode extra aantrekkelijk. Om je bezoek aangenaam en gezellig te laten verlopen en de stad voor iedereen vlot bereikbaar en toegankelijk te houden, worden extra (verkeers)maatregelen genomen die van kracht zijn op volgende dagen: op 27, 28 november, 4, 5, 11, 12, 18, 19, 26, 27, 28, 29, 30, 31 december en 2, 3 januari 2022.

Op deze dagen worden volgende straten tussen 13.00u en 18.00u autoluw gemaakt: Steenstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, de Markt en de doorsteek tussen de Markt en de Eiermarkt. Gemotoriseerd verkeer in deze en de tussenin liggende straten is derhalve niet toegelaten.

Logies in deze of tussenin liggende straten blijven bereikbaar via de Zuidzandstraat. De stad uitrijden kan via de doorsteek van de Noordzandstraat naar de Ontvangersstraat.

Naast de twee betalende centrumparkings ‘Station’ en ‘’t Zand’ wordt extra parkeercapaciteit voorzien in de omgeving van de binnenstad. Bussen van de Lijn verzorgen geregelde en gratis verbindingen vanuit alle parkings en het station naar de binnenstad en terug.

Klik hier voor alle praktische mobiliteitsinfo tijdens de eindejaarsshoppingdagen 2021 of download hier de pdf. Kom je op andere tijdstippen met de wagen naar Brugge, klik dan hier.