nl

Wintergloed Bereikbaarheid en parkeren

Bereikbaarheid en parkeren Wintergloed 2021

Met de trein

Alle info over hoe je met de trein naar Brugge komt kan je hier vinden.


Met de wagen

We raden je af om met de auto naar het centrum af te zakken maar gebruik te maken van alternatieven zoals het openbaar vervoer of de fiets, indien mogelijk.

Kom je toch met de auto naar Brugge dan raden we je aan om gebruik te maken van de gratis randparkings Lodewijk Coiseaukaai (120 plaatsen), Waggelwater (195 plaatsen) of Steenbrugge (185 plaatsen). Van 24 t.e.m 31 december kan je ook parkeren op de gratis randparking Vives (430 plaatsen). Tijdens de 18 shoppingdagen wordt vanaf alle parkings een eenvoudige én gratis bus- of shuttleverbinding richting centrum voorzien. De betalende centrumparkings Zand (1.887 plaatsen) en Station (1.466 plaatsen) bevinden zich op wandelafstand van het centrum.

 

Openbaar vervoer: gratis en uitgebreid busvervoer

Tijdens de eindejaarsshopping wordt gratis busvervoer ingezet. Zo reis je in Brugge gratis met de bus tijdens de weekends op 26 en 27 november, 3, 4, 10, 11, 17, 18 december en 7 en 8 januari en tijdens de kerstvakantie van 24 tot en met 31 december.

Daarnaast worden op zondagen bestaande buslijnen versterkt. Zo is er tussen 12u30 en 19u steeds om het half uur een bus van en naar de volgende randgemeenten:

  • Jabbeke, lijn 52 vanaf halte Garage Cools
  • Zedelgem, lijn 72/74 vanaf halte Merkemveld
  • Loppem, lijn 72/74 vanaf halte Dorp
  • Oostkamp, lijn 20/21 vanaf halte Cardijnplein
  • Sijsele, lijn 58/58s vanaf halte Sijsele Ziekenhuis
  • Beernem, lijn 63 vanaf halte Beernem Station 

Voor de meest recente businfo kun je steeds terecht bij de routeplanner op delijn.be of de app.

Dagelijks rijdt er ook een gratis centrumshuttle tussen 7u20 en 19u00. Deze shuttlebus brengt je op heel wat verschillende plaatsen in het centrum. De shuttlebus is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij de automatische rolstoellift en voorziet ook plaats voor kinderwagens. Tijdens Wintergloed rijdt de shuttlebus via een aangepaste route. Er is een bus ongeveer om de 20 minuten, maar er zijn geen vaste haltetijden. De centrumshuttle rijdt vanaf de kiss & ride Station en houdt halt aan 't Zand, Philipstockstraat, Jan van Eyck-plein, Langerei, Calvarie en randparking L. Coiseaukaai. (plan parcours)

Tijdens het Kerstweekend rijden de bussen volgens een aangepaste dienstregeling:

  • Op zaterdagavond 24 december 2022 zijn er geen avondlijnen
  • Op zondagavond 25 december 2022 rijden de avondlijnen volgens de zondagdienstregeling met een laatste vertrek vanuit Brugge omstreeks 22.10 uur (laatste aankomst omstreeks 23 uur)

Tijdens Oudejaarsavond en -nacht rijden extra gratis bussen. Aansluitend op het gratis openbaar vervoer van 31 december is extra nachtaanbod voorzien tot 7.00 uur ’s morgens op nieuwjaarsdag.

 

Met de fiets

Uiteraard stimuleren we de inwoners van fietsstad Brugge om het centrum te bezoeken met de fiets. Daarom worden extra fietsenstallingen geplaatst op de Burg en in de Mariastraat. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om gebruik te maken van de reguliere, ondergrondse fietsenparkings aan het BMCC, ’t Zand of Markt.