nl

Wintergloed 2020

Wintergloed 2020

Een wonderlijke winterbeleving: dat is waar Wintergloed ook deze tweede editie om draait. Het belooft opnieuw een oogstrelende ervaring te worden. Verbinding is hét themawoord van deze editie, iets waar we in deze moeilijke tijden met zijn allen nood aan hebben. Wintergloed zorgt ervoor dat we ons, op veilige afstand, verbonden voelen met elkaar maar ook met de stad en haar rijke geschiedenis. De tien lichtinstallaties dompelen je onder in een warme gloed.

Wintergloed strekt zich uit over de hele stad. Het Lichtparcours is, vanaf 27 november 2020 t.e.m. 10 januari 2021, dagelijks te zien van 15u30 - 00u00 en neemt je mee langs 10 locaties: van de Onze-Lieve-Vrouwetoren zoals je die nog nooit zag, over geliefden die elkaar terugvinden op het  Gruuthuseplein tot je eigen stickercreatie op de Poertoren. Geniet al wandelend ook van de nieuwe, sfeervolle kerstverlichting en de vele kerstbomen in ons stadsbeeld. Kortom: Wintergloed omarmt je en verwarmt je. 

Opgelet: Vorige zaterdag was het op sommige momenten bijzonder druk op het lichtparcours van Wintergloed. Om het vervolg van Wintergloed verder veilig te laten verlopen is besloten dat Wintergloed op vrijdag 4 december en zaterdag 5 december niet doorgaat. Op weekdagen en op zondag kan je wel van Wintergloed genieten.

Wintergloed App