nl

Westhoek

Oneindige vergezichten, zachtglooiende heuvels, vlakke polders en een adembenemende stilte. Ooit het strijdtoneel van den Grooten Oorlog, nu een vredig, verstild stukje vakantieland, waar het ‘grenzeloos genieten’ is. Deze groene regio schurkt zich immers tegen de Franse grens en de westkust aan. Je ontdekt er tal van pittoreske dorpjes, aangrijpende verhalen en stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog, maar ook stemmige herbergen en charmante restaurants op de meest idyllische plekjes, ver weg van alle drukte. Goed voor eindeloos wandel- en fietsplezier. En waar je ook komt, overal word je ontvangen met een gulle westhoeklach. Kwestie van in alle rust te kunnen genieten van een straffe picon, het smakelijke grensaperitief. Vanuit Brugge worden diverse (dag)excursies georganiseerd naar de Westhoek.

www.toerismewesthoek.be

 • Vanuit Brugge worden diverse (dag)excursies georganiseerd naar de Westhoek.
 • vandaag: 10:00 - 18:00

  CWGC Tyne Cot Cemetery is een indrukwekkend én ingetogen baken van rust dat zich uitstrekt in het voormalige oorlogslandschap.

 • Last Post-ceremonie
  vandaag: 20:00 - 20:25

  The Last Post, traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroenblazers van de Last Post Association elke avond om 20u opgevoerd onder de Menenpoort.

 • Memorial Museum Passchendaele 1917
  vandaag: 09:00 - 18:00

  De Slag bij Passendale staat bekend als één van ‘s werelds gruwelijkste veldslagen.

 • vandaag: 10:00 - 18:00 / 10:00 - 18:00

  In het gloednieuwe Yper Museum in de majestueuze Lakenhallen van Ieper herbeleef je tien eeuwen Westhoek geschiedenis, een verhaal van vallen en opstaan.

 • Kasteel Beauvoorde
  vandaag: gesloten

  Stap binnen in de wondere wereld van Arthur Merghelynck, de excentrieke edelman die het kasteel op het einde van de 19de eeuw kocht en het vervolgens liet restaureren naar 17de-eeuwse normen.

 • Bezoekerscentrum Jules Destrooper
  vandaag: 09:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30

  Dit verhaal start in 1886 wanneer Jules Destrooper zijn Biscuiterie opricht.

 • Hopmuseum Poperinge
  vandaag: 10:00 - 17:30

  Hét startpunt voor je ontdekkingsreis door de hop- en bierwereld in de Westhoek.

Naar pdf
Boek je verblijf