nl

Westhoek

Oneindige vergezichten, zachtglooiende heuvels, vlakke polders en een adembenemende stilte. Ooit het strijdtoneel van den Grooten Oorlog, nu een vredig, verstild stukje vakantieland, waar het ‘grenzeloos genieten’ is. Deze groene regio schurkt zich immers tegen de Franse grens en de westkust aan. Je ontdekt er tal van pittoreske dorpjes en gezellige stadjes, aangrijpende verhalen en stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog, maar ook stemmige herbergen en charmante restaurants op de meest idyllische plekjes, ver weg van alle drukte. Goed voor eindeloos wandel- en fietsplezier. En waar je ook komt, overal word je ontvangen met een gulle westhoeklach. Kwestie van in alle rust te kunnen genieten van een straffe picon, het smakelijke grensaperitief. Vanuit Brugge worden diverse (dag)excursies georganiseerd naar de Westhoek.

www.toerismewesthoek.be

 • Vanuit Brugge worden diverse (dag)excursies georganiseerd naar de Westhoek.
 • vandaag: 10:00 - 18:00

  CWGC Tyne Cot Cemetery is een indrukwekkend én ingetogen baken van rust dat zich uitstrekt in het voormalige oorlogslandschap.

 • Last Post-ceremonie
  vandaag: 20:00 - 20:25

  The Last Post, traditioneel de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroenblazers van de Last Post Association elke avond om 20u opgevoerd onder de Menenpoort.

 • Memorial Museum Passchendaele 1917
  vandaag: 09:00 - 18:00 / 09:00 - 18:00

  De Slag bij Passendale staat bekend als één van ‘s werelds gruwelijkste veldslagen.

 • vandaag: 10:00 - 18:00

  In het Yper Museum in de majestueuze Lakenhallen van Ieper herbeleef je elf eeuwen Westhoek-geschiedenis.

Boek je verblijf

Boek een verblijf van minstens 2 nachten in Brugge en geniet van de exclusieve gratis Best of Bruges Deal ter waarde van 50 euro.

  Meer informatie >