Overslaan en naar de inhoud gaan
Wandelen in Brugge

Wist je dat Brugge een stad bij uitstek is om al wandelend te verkennen? De must-sees liggen op een steenworp van elkaar. En ook voor monumentale locaties, rustige en verstilde plekjes of een mooi panorama hoef je geen lange kilometers af te leggen.

Ontdek Brugge al wandelend op jouw tempo met deze opties:

  • Dankzij de wandelgids Oooh! Brugge wordt wandelen in Brugge nog meer een beleving. Vier sfeervolle, uitgestippelde wandelingen loodsen je langs adembenemende en verrassende plekjes in Brugge. Met uitgebreide informatie, toffe tips en leuke weetjes voor onderweg. 
  • Met de Visit Bruges Route App ontdek je Brugge dankzij een selectie exclusieve ontdekkingsroutes, waaronder vier Oooh!-wandelingen. Gratis, makkelijk in gebruik en vol verrassende informatie, foto’s en interactieve content.
  • Liever Brugge verkennen onder begeleiding? Wandel mee met de exclusieve Hartelijk Brugge wandeling. Een gepassioneerde gids leidt je langs klassieke hoogtepunten, historische gebouwen en verborgen parels.

  

Wandelgids Oooh! Brugge

Wandelgids Oooh! Brugge

Met de Oooh! Brugge wandelgids ontdek je vier sfeervolle wandelroutes langs gekende én minder gekende plekjes.
Lees meer
Visit Bruges Route App

Visit Bruges Route App

Verken de Werelderfgoedstad met deze gratis App vol verrassende informatie, interactieve content en exclusieve ontdekkingsroutes.
Lees meer
Hartelijk Brugge

Hartelijk Brugge - geleide wandeling

Gedurende 2 uur neemt een Brugse stadsgids je tijdens deze exclusieve wandeling mee voor een boeiende tocht. Een echt unieke beleving!
Lees meer

  

Begeleide rondleiding in Brugge

Boek begeleide rondleidingen of excursies op Explore Bruges

Zo kan jij Brugge ten volle beleven en ervaren.

  

Veelgestelde vragen

Wandelgids Oooh! Brugge

Je koopt de wandelgids Oooh! Brugge voor €3,50 in de toeristische infokantoren Stationsplein (Station)’t Zand (Concertgebouw) en Markt (Historium)

De wandelgids is beschikbaar in Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans.

Blader in jouw taal door het gratis inkijkexemplaar.


Visit Bruges Route App

De Visit Bruges Route App is beschikbaar voor iOS en Android en kan gratis gedownload worden op de Google Play- en Apple App Stores.

De Visit Bruges Route App heeft heel wat foto’s en interactieve content. Je download de gratis app best in een omgeving met goede wifi verbinding en start de app dan voor het eerst op. Op die manier wordt de inhoud van de app vlot ingeladen. Nadien kan je op stap en de app ook offline gebruiken.

Je downloadt de Visit Bruges Route App gratis vanuit de Google Play- en Apple App Stores. De app start vanzelf op in de taal van je toestel. Via het menu in de app kan je altijd je taal aanpassen. De app is beschikbaar in Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans.

Wanneer je de app na het downloaden voor het eerst opstart vraagt de app of je locatiegegevens gebruikt kunnen worden. Wanneer je positief antwoordt zal je locatie tijdens het gebruik in real time aangeduid worden op de kaart. Zo kan je zien waar je bent en in welke richting je moet wandelen om de route te volgen.

Heb je na de eerste opstart het gebruik van locatiegegevens geweigerd en wil je dat alsnog toestaan? Dat kan, maar je dient dit dan binnen de “instellingen” van je toestel te doen. Bij “rechten” of “machtigingen” kan je toestaan dat je locatie gedeeld wordt wanneer je de app gebruikt.


Geleide wandeling "Hartelijk Brugge"

De begeleide Hartelijk Brugge wandeling wordt aangeboden in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Het vertrekpunt van de Hartelijk Brugge wandeling is de binnenkoer van Historium, op Markt 1. Op dit adres vind je ook het toeristisch infokantoor Markt (Historium) waar je de wandeling eveneens kan boeken.

Je boekt de Hartelijk Brugge wandeling snel en eenvoudig online via Explore Bruges. Een ticket kost € 12,50. Kinderen tot en met 11 jaar wandelen gratis mee. Betalen gebeurt online tijdens het boekingsproces. Je kan de wandeling ook ter plaatse reserveren tijdens je verblijf in Brugge. Kom langs in het toeristische infokantoor Stationsplein (Station) of Markt (Historium).

De Hartelijk Brugge wandeling is gelimiteerd tot en met 16 personen per groep. Naargelang de beschikbaarheid kan je je tot op de dag van de wandeling inschrijven.

De groepsgrootte van de exclusieve Hartelijk Brugge wandeling is kleinschalig. Maximum 16 personen kunnen inschrijven voor de gidsbeurt. Zo kan je optimaal genieten van de verhalen van de gids en is er ook ruimte voor persoonlijk contact.