Overslaan en naar de inhoud gaan
Minnewaterbrug met Poertoren op de achtergrond

Brugge mag dan wel groots zijn als UNESCO Werelderfgoedstad, het blijft ook een stad op mensenmaat. Compact, gezellig en met alle must-sees op een steenworp van elkaar. Dus trek die wandelschoenen aan, kuier langs het water en door de steegjes, ontdek verborgen plekjes en vooral… geniet van al het moois dat Brugge te bieden heeft.

Rondleiding in Brugge aan de Vismarkt - Jan Darthet

Tijdens een begeleide rondleiding

Het is heerlijk om slenterend te verdwalen in de kronkelende straatjes van Brugge, maar het is ook boeiend om de stad te ontdekken samen met een Bruggekenner. Kies voor een klassiek parcours met hoogtepunten van ons UNESCO Werelderfgoed, of laat je mee leiden langs onbekende plekjes, luisterend naar sappige anekdotes.
 

Met gediplomeerde gidsen

Voor het eerst in Brugge of was je al vaker op bezoek? Ongeacht je ervaring met Brugge, is de stad verkennen met een gediplomeerde gids zonder twijfel leerrijk. Maar liefst 3 gidsenverenigingen staan voor je klaar, elk met hun eigen thema’s en verhalen. De gidsen van de Koninklijke Gidsenbond BruggeHello Bruges en S-wan Guides with a twist zijn de ambassadeurs van de stad. Ze vertellen je met passie en vol fierheid over "hun" Brugge.

In samenwerking met deze 3 gidsenverenigingen werkte Visit Bruges trouwens de wandeling ‘Hartelijk Brugge’ uit, waarvoor je individueel kan inschrijven. Samen met de gids breng je onder meer een exclusief bezoek aan het dakterras van Concertgebouw Brugge. Wist je trouwens dat je ook een beroep kan doen op de gediplomeerde gidsen voor een begeleid bezoek aan een museum of tijdelijke tentoonstelling? Vraag gerust informatie bij een van de gidsenverenigingen.

 

Met toeristische partners

Zin om Brugge op een bijzondere manier te verkennen? De partnerorganisaties van Visit Bruges geven je met plezier een unieke rondleiding door de stad. Een enthousiaste Bruggekenner laat je de stad vanuit een thematische of verrassende invalshoek ontdekken. Al hardlopend, door de lens van je eigen fototoestel of aan de hand van Belgische bieren. Alles kan.

   

Wandelen in Brugge - Jan Darthet

Op eigen houtje

Niet-begeleid de stad te voet verkennen? Dat is uiteraard ook een uitstekend idee. Soms is het zalig om gewoon op je eigen tempo volledig op te gaan in de stad en heerlijk te slenteren door de vele pittoreske straatjes. Weet je niet waar te beginnen? Geen nood, we werkten speciaal voor jou een paar digitale themawandelingen uit die je perfect individueel kan doen.

  

Concertgebouw

Verken Brugge al wandelend

Wandel op jouw tempo met de Oooh! Brugge wandelgids, de Visit Bruges Route App of sluit je aan bij een exclusieve begeleide wandeling. Kies wat het beste bij je past en ontdek Brugge op jouw manier.