Overslaan en naar de inhoud gaan
Brugge per boot
Varen Kindvriendelijk Bruggen en water Outdoor

Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een boottochtje op de Brugse reien, de aderen van de stad. Vergezeld door zwanen die langs je heen drijven op het water, ontdek je Brugge vanuit een verrassend perspectief. Want sommige dingen zie je enkel van op het water! Je scheept in bij een van de vijf aanlegplaatsen in hartje Brugge. Een half uur lang brengt de kapitein je langs de mooiste plekjes op het water tussen het Jan van Eyckplein en het Begijnhof. Onderweg bewonder je een aantal van Brugges hoogtepunten vanuit een heel andere hoek en krijg je uitleg bij wat je ziet. 

De talen waarin uitleg wordt gegeven hangt af van de nationaliteiten aan boord tijdens jouw bezoek. Alle rederijen volgen hetzelfde traject en hebben vier niet-overdekte boten (bij regen worden er paraplu’s uitgedeeld) met een capaciteit van 35 à 40 personen per boot. Wist je dat de boten de komende jaren gefaseerd zullen worden vervangen door meer milieubewuste, stille elektrische boten? 

Boottochten gaan door van begin maart t/m midden november. Daarbuiten kunnen de rederijen zelf beslissen of ze open gaan of niet. Reserveren voor individueel bezoek is niet mogelijk, je koopt je kaartje gewoon ter plaatse bij een van de rederijen. Opstappen doe je op de volgende plaatsen: 

  • Rederij Venetië van het Noorden, Huidenvettersplein 13, tel. +32 50 33 00 41, jos.boot@skynet.be  
  • Rederij Coudenys, Rozenhoedkaai, tel. +32 50 33 13 75, info@coudenys.com  
  • Rederij De Meulemeester, Wollestraat 32, tel. +32 50 33 41 20, rondvaarten.de.meulemeester@skynet.be  
  • Rederij Gruuthuse, Nieuwstraat 11, tel. +32 50 33 32 93, info@bootex.be  
  • Rederij Stael, Katelijnestraat 4, tel. +32 50 3 327 71, boten@nvstael.com

Openingsuren

Tarieven

Volwassenen

€ 12,00
Het is niet mogelijk voor individuele bezoekers om een boottocht op voorhand te reserveren. Hou in drukke periodes rekening met enige wachttijd. 

Kinderen 4 t/m 11 jaar

€ 7,00
Het is niet mogelijk voor individuele bezoekers om een boottocht op voorhand te reserveren. Hou in drukke periodes rekening met enige wachttijd. 

Kinderen t/m 3 jaar

€ 0,00

Locatie

Huidenvettersplein 13, 8000 Brugge

<div>Er zijn vijf rederijen met een aanlegsteiger. Je kan opstappen aan Huidenvettersplein 13, de Rozenhoedkaai, Wollestraat 32, Nieuwstraat 11 of Katelijnestraat 4.</div>
Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Dichtstbijzijnde parking:
Parking Pandreitje

Brugge per boot

Huidenvettersplein 13, 8000 Brugge

Vaak gecombineerd met

Krikrak • Als schilderijen vertellen (+5 jaar)

Krikrak • Als schilderijen vertellen (+5 jaar)

Gratis Kindvriendelijk
Nederlandstalig
Festival
Verteller Hilde Rogge neemt je mee doorheen het Groeningemuseum. De verhalen spatten er van de schilderijen. Heb je zin in avontuur, of...
Lees meer