Overslaan en naar de inhoud gaan
Header trapgevels

Sommige plekken kruipen onder je vel, ook al kan je ze nooit helemaal doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis. Het leverde onder meer de titel van UNESCO Werelderfgoedstad op. Op verkenning door de historische binnenstad snap je meteen waarom. Leer Brugge nog beter kennen en ontdek welke thema’s ons nauw aan het hart liggen. De troeven van de stad zullen je aangenaam verrassen.

Kaart van Brugge van Marcus Gerards

Geschiedenis van Brugge

Brugge bloeit en boeit. Van de cruciale rol van het water tot de Gouden Eeuw en de UNESCO Werelderfgoedstad van vandaag. Ontdek de geschiedenis.
Lees meer
Steenhouwersdijk

Brugge, UNESCO Werelderfgoedstad

Authentiek middeleeuws, waardevol patrimonium en Vlaamse primitieven. UNESCO zette Brugge ervoor op de Werelderfgoedlijst. Lees er alles over.
Lees meer
REP0247

Cultuur beleven in Brugge

In Brugge gaat je cultuurhart sneller slaan. Of je nu houdt van klassieke symfonieën, bruisend theater, moderne dans of een kunstfestival: je bent aan het goede adres.
Lees meer
201118_JAN1601©jandarthet.jpg

Zin om Brugge te ontdekken?

JanDHondt_2755

Duurzaam toerisme in Brugge

Met een nieuw verhaal voor toerisme speelt Brugge in op de snel veranderende wereld. Ontdek onze duurzame initiatieven, doelstellingen en visie.
Lees meer
Het verhaal van Vlaanderen

Het verhaal van Vlaanderen

In deze visueel indrukwekkende TV-reeks neemt Tom Waes de kijker mee op ontdekkingsreis doorheen de tijd en worden ook enkele Brugse verhalen dieper uitgespit.
Lees meer