Overslaan en naar de inhoud gaan
Cactusfestival Brugge

Het festivalseizoen breekt ook in Brugge weer los. De late lente en de volle zomer is de tijd van de muziekfestivals: van eerder kleinschalig en gericht op bewoners naar grootse, jaarlijkse festivals die een breed publiek aanspreken. Voor elk wat wils. Eerder op zoek naar gastronomie? Het Brugs Bierfestival bijt begin juni de spits af en ook het foodtruckfestival Barrio Cantina en het Festival van de Noordzee in Zeebrugge kunnen de gastronoom bekoren. Liefhebbers van podiumkunsten zullen verrast zijn door het aanbod van het Reiefestival. Wij lijsten graag enkele zomerse festiviteiten voor u op. En wist je dat een leuk festival perfect te combineren is met een citytrip?

Bierfestival

Brugs Bierfestival

Het walhalla voor bierliefhebbers
10 & 11 juni 2023

Een absolute aanrader voor wie kennis wil maken met een ruim palet van bieren, voorgesteld door hun brouwers. Verschillende bieren van Chimay, La Trappe, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren op de Trappistenstand. Lambiek, (oude) geuze en kriek en enkele speciale edities vind je op de ‘stand van de spontane gisting’.

Plaats van afspraak is het BMCC, het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge.

Meer op brugsbierfestival.be

  

Bario Cantina

Barrio Cantina

Foodtruckfestival
16, 17 & 18 juni 2023

Een gezellige markt waar je aan originele foodtrucks een waaier van wereldse gerechtjes en frisse cocktails kan bestellen. Een streepje muziek, leuke bars, toffe zithoeken en sympathieke randanimatie vervolledigen de sfeer op ‘t Zand.

Meer op barriocantina.be

  

Feest in 't park

Feest in't park

Gratis, mondiaal festival
24 juni 2023

Het Minnewaterpark wordt omgetoverd tot een feestelijke plek met workshops, wereldkeuken, Fair Trade,… en opzwepende grooves en beats van nationale en internationale topartiesten.

Meer op feestintpark.be

  

Cactusfestival 2022 Brugge

Cactusfestival

Jubileumeditie met indrukwekkende affiche
7, 8 & 9 juli 2023

Het driedaagse, gezellige, kleinschalige maar internationaal gerenommeerde Cactusfestival opent traditiegetrouw het muziekfestival-seizoen. Vast decor is het stemmige Minnewaterpark. Headliner op de eerste avond is de iconische Belgische band Arsenal. Rock en alternatieve muziek van o.a. Tamino, The Libertines, Goldband en Loverman passeren verder de revue. 

Programma én tickets
Benenwerk

Klinkende kroegen

Unieke reeks zomerse optredens
Juli & augustus 2023

Iedere woensdag is er live muziek bij één van de vele kroegen in de Brugse binnenstad.

Benenwerk

Groots gratis dansfestijn
12 augustus 2023

Haal de beste danser in jezelf naar boven  tijdens de 20e editie van Benenwerk. Live bands & dj's nemen je op sleeptouw voor een dansmarathon langs 14 podia.

  

Reiefestival Brugse Reien

Reiefestival

Gloednieuw kunstenfestival
18 t.e.m. 20 augustus 2023

Verschillende openluchtlocaties op en rond de reien komen deze zomer heel sfeervol tot leven tijdens theatervoorstellingen, performances, installaties, concerten en processies. Geïnspireerd door het thema ‘Geloof’ en het rijke erfgoed van Brugge maakten 14 nationale en internationale kunstenaars nieuwe, unieke creaties. Met zo’n 50 speelmomenten van zowel grote kleppers als opkomend talent zal iedere fan van podiumkunsten zeker aan zijn trekken komen.

Er zijn gratis en betalende voorstellingen. De eerste editie van het driejaarlijkse Reiefestival brengt ook buiten het stadscentrum sfeer en cultuur want het festival trekt vooraf naar Zeebrugge (7 t.e.m. 20 augustus) en eindigt in de Brugse wijken.

Programma en tickets

  

MA Festival

MA Festival

Hét internationaal festival voor oude muziek
4 t.e.m. 13 augustus 2023

Al 60 jaar slaagt MA erin om op een vernieuwende en overtuigende manier oude muziek naar het heden te brengen. Een uitgekiende selectie van ‘s werelds meest boeiende uitvoerders – o.a. Gli Angeli Genève, a nocte temporis, Les Talens Lyriques, InAlto en Hopkinson Smith – staat garant voor onvergetelijke muziekavonden in het Concertgebouw en in enkele kerken. Op 12 augustus is er opnieuw een muzikale uitstap richting Lissewege met concerten in de O.L.V.-Bezoekingkerk en de schuur Ter Doest. De internationale wedstrijd staat dit jaar in het teken van het klavecimbel.

Programma en tickets

  

Lichtfeest 2022

Lichtfeest

Feeërieke gloed over Lissewege 
18 & 19 augustus 2023

Wanneer de duisternis valt (vanaf 21u) wordt het witte polderdorp nog gezelliger dankzij enkele wonderlijke installaties en leuke performances. Verken het parcours rond de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, ontdek de mooiste kantjes en hoekjes van dit prachtige dorp en laat je meeslepen in een lichtrijke beleving voor jong en oud.

Meer op lichtfeestlissewege.be

  

WECANDANCE

WECANDANCE

Het spannendste boetiekfestival
5 & 6, 12 & 13 augustus 2023

Inmiddels is het traditie in Zeebrugge dat ‘Muziek, mode en food’ samenkomen tijdens de twee weekends van WECANDANCE. Trippen in een wondere en magische wereld, vol hypnotische kleuren, psychedelische prints en de beste dj’s aan het werk zien en horen. 0p zeven podia verschijnen naast de genres hiphop, techno, desert house & disco, allround, slow dance en de jaarlijkse live acts, nu ook nieuwe subgenres zoals amapiano. Het thema van de 10-jarige jubileumeditie is ‘Sea, Sand and Sun’. Met het speciale ‘night train ticket’ spoor je na de laatste act vlot van Zeebrugge naar Brugge.

Line-up en tickets

  

Garnalen Zeebrugge

Festival van de Noordzee

Heel veel lekkers uit de zee
15 augustus 2023

Op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart strijkt het Festival van de Noordzee weer neer in hartje Zeebrugge. Van de Tijdokstraat tot aan de Rederskaai kan je genieten van optredens, lekkere vis uit onze Noordzee, kermisattracties en nog veel meer. De toegang is gratis.

Meer op facebook.com/festivalvandenoordzee

  

Bomboclat

Bomboclat

Zwoele beats op het strand van Zeebrugge
25 & 26 augustus 2023

Het laatste weekend van augustus sluit Bomboclat de festivalzomer af in Zeebrugge en dit met het beste van hedendaagse Afrikaanse- en Caribische muziek : Afrobeats, Dancehall, amapiano en veel meer. Kinderen kunnen zich tijdens dit familievriendelijk festival uitleven in de ruime kinderzone.

Line-up en tickets
Bario Cantina

Benieuwd naar meer?

Maand na maand staat onze evenementenkalender vol tips en inspiratie om je een volle dag plezier, een boeiende middag of een gezellig avondje uit in Brugge te bezorgen.

* Onder voorbehoud van wijzigingen