Overslaan en naar de inhoud gaan
Damme

Ten noordoosten van Brugge ligt het bevallige Damme. Tot de verzanding van het Zwin was dit de overslaghaven van Brugge. Via de Damse Vaart, zonder twijfel een van ’s lands mooiste stukjes natuur, rijd je in rechte lijn naar het Uilenspiegelstadje. De Damse Vaart wordt dan ook omzoomd door prachtige populieren van soms meer dan 100 jaar oud. Hun kromgewaaide stammen zorgen voor een betoverend decor. Een ervaring die je ook vanaf het water kunt beleven. De nostalgische raderboot Lamme Goedzak vaart in stijl en tegen een gezapig tempo, heen en weer tussen het middeleeuwse stadje en de Brugse Noorweegse Kaai. 

Niet te missen zijn het 15de eeuwse stadhuis en de robuuste Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je, na een stevige klim, op de toren beloond wordt met een indrukwekkend zicht op de stad en de Zwinstreek. In het Uilenspiegelmuseum ontdek je alles over de legendarische figuur Tijl Uilenspiegel en zijn vele gezichten. 

Damme is een paradijs voor de fietser, op de fiets van Brugge naar Damme ervaar je dan ook het best de rust van het uitgestrekte landschap. Maar ook de raderboot Lamme Goedzak brengt je over het water op geregelde tijdstippen naar de Uilenspiegelstad.

Voorzieningen

Toegankelijkheid

Aangepaste lift voor mensen met een handicap

Locatie

Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde bushalte:
512964 Damme Centrum

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Damme

Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme

Vaak gecombineerd met

Réliva

Réliva

Bij Réliva primeert de gezonde keuken. Eerlijke seizoensgerechten op basis van lokale bio-producten. De lokale kwekers en telers vormen de...
Goezeputstraat 6, 8000 Brugge
Lees meer
Feest in 't Park

Feest in 't Park

Gratis
Kindvriendelijk
Hedendaags
Muziek
Dans
Festival
Eten en drinken
Eind juni geeft Feest in ‘t Park de aftrap van de zomer in een heraangelegd Minnewaterpark. De uitbreiding van het evenemententerrein naar...
Lees meer