Overslaan en naar de inhoud gaan
Provinciaal Hof
Bezienswaardigheden en gebouwen Outdoor

Door de eeuwen heen werd de oostzijde van de Markt gesierd door drie iconische gebouwen: het gotische pakhuis Waterhalle (13de t/m 18de eeuw), een monumentaal neoclassicistisch huizencomplex (18de en 19de eeuw) en uiteindelijk het huidige driedelige neogotische complex (vanaf 1878) met centraal het indrukwekkende Provinciaal Hof. Hier vond tot in 1999 de provincieraad plaats, maar ook vandaag is het Provinciaal Hof nog steeds zeer belangrijk voor de provincie West-Vlaanderen, Brugge en haar inwoners.

Momenteel wordt het Provinciaal Hof door een grondige restauratie en renovatie omgevormd tot een open huis van het West-Vlaams provinciebestuur, waar iedereen welkom is om zomaar eens binnen te lopen. Het wordt niet alleen een imposante, maar ook een verrassende toegangspoort tot het vele moois dat West-Vlaanderen te bieden heeft. Tijdens je bezoek zal je niet alleen de provincie waarvan Brugge de hoofdstad is, beter leren kennen, maar ook de rijke geschiedenis van het gebouw zelf.   

Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n restauratie? Online, via Facebook of Instagram kan je de laatste updates en toekomstplannen volgen! 

Openingsuren

Er zijn uitzonderingen op deze openingsuren mogelijk voor (school)groepen.

Tarieven

Alle individuele bezoekers

€ 0,00
* Er zijn uitzonderingen op deze tarieven mogelijk voor (school)groepen.

Voorzieningen

Andere voorzieningen

Wifi (gratis)

Locatie

Markt 3, 8000 Brugge

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde bushalte:
502817 Brugge Dijver

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Dichtstbijzijnde parking:
Parking Centrum-'t Zand

Provinciaal Hof

Markt 3, 8000 Brugge

Vaak gecombineerd met

Achiel van Ackerplein

Achiel van Ackerplein

De Ezelstraat, een van de belangrijkste poortstraten, is de straat voor wie ontdekkingen wilt doen. Van kleine boetiekjes tot een herenhuis...
Achiel Van Ackerplein 3, 8000 Brugge
Lees meer
A Pink Floyd Experience

A Pink Floyd Experience

Hedendaags
Muziek
Pink Floyd evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek en is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke...
Lees meer