Overslaan en naar de inhoud gaan

Dé voetbaltempel van Brugge, dat is het Jan Breydelstadion. In dit sportcomplex, gebouwd in 1974, kunnen zo’n 29.000 toeschouwers hun favoriete ploeg komen toejuichen. Uiteraard in gepaste kleurencombinatie, want het is de thuishaven van de twee Brugse voetbalploegen: Club Brugge (blauw-zwart) en Cercle Brugge (groen-zwart).

Club Brugge
Club Brugge, ontstaan in 1891 als de Brugsche Football Club, speelt al sinds 1959 onafgebroken in de hoogste voetbalklasse van België. Met een indrukwekkend palmares van 18 landstitels, 16 supercups, 11 bekers en verschillende legendarische Champions League-overwinningen heeft Blauw-Zwart zijn stempel op de internationale voetbalkaart gedrukt. Maar Club is meer dan voetbal alleen. In Club Shops in het stadion en in de Brugse binnenstad kan je je liefde voor de ploeg uiten met hun eigentijdse kledinglijn. Geïnteresseerd in het reilen en zeilen van zo’n internationaal voetbalstadion? De Stadion Tour neemt je gedurende 90 minuten mee behind the scenes. Van de spelerstunnel tot in de VIP-loges. Straffe Club-weetjes gegarandeerd!

Cercle Brugge
Cercle Brugge, gesticht in 1899, is één van de oudste voetbalverenigingen van België. Ze waren de eerste Vlaamse landskampioen in 1911 en hebben ondertussen 3 landstitels en 2 bekeroverwinningen op hun naam staan. Traditie staat voorop en Groen-Zwart is dan ook vooral bij de locals zeer geliefd. Er wordt wel eens gezegd dat een echte Bruggeling voor Cercle is. Ook bij Cercle staat bezoekersbeleving hoog in het vaandel. Zo is er een fanshop, kan je trainingen bijwonen en worden er stadiontours georganiseerd die je meenemen naar plekjes waar je anders nooit komt.

Openingsuren

Bezoek op afspraak. Dat kan binnen de bovenvermelde uren, of je spreekt een tijdstip af in onderling overleg met de ondernemer.

Locatie

Koning Leopold III-laan 50, 8000 Brugge

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Dichtstbijzijnde parking:
P & R Jan Breydel

Jan Breydelstadion

Koning Leopold III-laan 50, 8000 Brugge

Vaak gecombineerd met

De Sterre

De Sterre

Mijn gasten logeren in een 18de-eeuws tuinhuis in de tuin van een historische stadswoning in het hartje van Brugge. Grote mate aan privacy,...
Gouden-Handstraat 3, 8000 Brugge
Lees meer
Vox Luminis / Bach. Osteroratorium

Vox Luminis / Bach. Osteroratorium

Muziek
Bruges? Sounds Great!
Huisartiest viert verjaardag op Pasen‘Kommt, eilet und laufet,’ want huisartiest Vox Luminis viert op deze paaszondag zijn 20-jarig...
Lees meer