Overslaan en naar de inhoud gaan
Haven van Zeebrugge
Gratis Bruggen en water Outdoor

De wereldhaven van Zeebrugge is de op één na grootste haven van België en is onlosmakelijk verbonden met Brugge. Niet alleen bij naam, maar ook letterlijk via het Boudewijnkanaal, die ten noorden van het Brugse centrum vanuit de achterhaven in een rechte lijn de verbinding maakt met de voorhaven in Zeebrugge. Het idee voor een nieuwe haven, die Brugge net als in de middeleeuwen zou verbinden met de zee, groeide in de 19de eeuw en in 1907 werd de haven officieel geopend door koning Leopold II. Ze kreeg de naam ‘Zeebrugge’. 

Tijdens de twee wereldoorlogen werd Zeebrugge bezet door de Duitsers. Vooral in de Eerste Wereldoorlog speelde de haven een belangrijke rol als strategische uitvalsbasis voor Duitse onderzeeërs. Na de Tweede Wereldoorlog is de haven van Zeebrugge echt tot bloei gekomen en groeide ze uit tot dé toegangspoort tot Europa. Een maritiem kruispunt en logistiek platform, de grootste autohaven ter wereld, hotspot voor distributiecentra en de belangrijkste pijler in de Brugse economie. 

De aanwezigheid van al die drukke havenactiviteiten nabij het brede strand zorgen voor een unieke sfeer en maken van Zeebrugge een bijzonder buitenbeentje aan de Belgische kust. Prikkelt het om het havengebied van Zeebrugge zelf te verkennen? Dan kan te voet, met onderweg diverse uitkijkpunten, goed voor panoramische zichten, maar ook via een begeleide rondvaart of met de autocar, waarbij je het havengebied dieper intrekt.  

Voorzieningen

Andere voorzieningen

Groepen toegelaten

Locatie

Isabellalaan 1, 8380 Brugge

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde bushalte:
506463 Zeebrugge Zeesluis

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Zeebrugge dorp

Haven van Zeebrugge

Isabellalaan 1, 8380 Brugge

Vaak gecombineerd met

WIJklanken '24 - Free live music @ OLD STEAMER - WOLFMAN JACK

WIJklanken '24 - Free live music @ OLD STEAMER - WOLFMAN JACK

Gratis
Muziek
Lees meer
De Blauwvoet

De Blauwvoet

De strandwijk in Zeebrugge is kleinschalig en kindvriendelijk.  Je kan in alle rust genieten en tegelijkertijd is het vertier nooit ver...
ZEEDIJK 8, 8380 Brugge
Lees meer