Overslaan en naar de inhoud gaan
The Bridges (streetart)
Gratis Kunst en architectuur Hedendaags Outdoor

Oud en nieuw staken elkaar de hand toe in het streetartfestival ‘The Bridges’. We schrijven zomer 2020. Brugs kunstenaar Wietse en kompanen barsten van de goesting om de stad te veroveren met muurschilderingen. Met zijn achten zijn ze, afkomstig uit Brugge, Gent, Leuven, en internationaal gerenommeerd. Ze beschilderen gevels in het centrum en de deelgemeenten, vaak op een boogscheut van de Vesten. Vogels, vissen en andere creaturen komen opvallend vaak terug. ‘The Bridges’ gaat symbolisch over bruggen leggen. Tussen verleden en toekomst, binnenstad en buitenwijken, natuur en cultuur.

Na een succesvolle eerste editie trekt het streetartfestival The Bridges richting de kust en worden Zeebrugge, Lissewege, Dudzele en Zwankendamme voorzien van kwalitatieve streetart door veelbelovende jonge artiesten. Ook bij The (sea) Bridges staat het huwelijk tussen cultuur en klimaat centraal. Met de zee als centraal element wordt dit keer de nadruk gelegd op nog steeds brandend actuele thema’s als de stijging van de zeespiegel, opvang van vluchtelingen en preservatie van natuurgebieden. Een boeiende reis waarbij kunst en maatschappelijke thema’s hand in hand gaan.

Zin om al deze ‘Flemish young primitives’ te ontdekken? Bezoek de website van The Bridges om alle werken te bekijken en een wandel- of fietsroute uit te stippelen. 

Voorzieningen

Andere voorzieningen

Kindvriendelijk
Huisdieren toegelaten
Kinderwagens toegelaten
Groepen toegelaten
Picknick toegelaten

Locatie

Fonteinstraat 19, 8000 Brugge

De kunstwerken zijn verspreid over het grondgebied Brugge.
Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde bushalte:
Brugge 't Zand

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Dichtstbijzijnde parking:
Parking Centrum-'t Zand

The Bridges (streetart)

Fonteinstraat 19, 8000 Brugge

Vaak gecombineerd met

Mirage Festival / Graffitiworkshop op It's Bigger Than Hip Hop

Mirage Festival / Graffitiworkshop op It's Bigger Than Hip Hop

Kindvriendelijk
Muziek
Outdoor
Op 1 juni neemt Brugge 2030 een dag Mirage over. Met als thema The art of Conversation is het dan ook niet meer dan logisch dat we die dag...
Lees meer