Overslaan en naar de inhoud gaan
Apotheek van het Sint-Janshospitaal
Musea en attracties Musea Brugge Bezienswaardigheden en gebouwen Indoor

Als je in de middeleeuwen ziek werd, waren er veel minder opties dan nu om te genezen. Je moest vooral veel bidden en je voorbereiden op het hiernamaals. Sinds de 12de eeuw kon je daarvoor terecht in het Sint-Janshospitaal, het oudste en grootste ziekenhuis van de stad. Stel je ruime ziekenzalen voor waar vroeger rijen met bedden stonden. Reizigers, pelgrims, armen en zieken kregen hier een onderdak, spirituele begeleiding en verzorging. Dat laatste bleef in de middeleeuwen veelal beperkt tot een aderlating of het gebruik van geneeskrachtige kruiden.

Vanaf midden 17de eeuw had het hospitaal een eigen apotheek. De ingang ligt tussen de kruidenperkjes op het Eleonora Verbekehof. Stap binnen en laat je meevoeren door het goed bewaarde interieur. Hier bereidden zusters hun kruidenmengsels. De kruidenkasten, instrumenten, kannen en kruiken, potjes en de authentieke toog met originele recepturen uit die tijd zijn bewaard. 

Openingsuren

Tarieven

Volwassenen

€ 3,00

Senioren 65+

€ 3,00

Jongeren 13 t/m 25 jaar

€ 2,00

Kinderen t/m 12 jaar

€ 0,00

Musea Brugge Card

€ 0,00
Met de Musea Brugge Card bezoek je 72 uur lang voordelig deze en alle andere geopende locaties van Musea Brugge. Je koopt de Musea Brugge Card aan de kassa of online. 

museumPASSmusées

€ 0,00
Wie een museumpas koopt krijgt nadien 1 jaar lang toegang tot meer dan 200 Belgische musea. Je bezoekt permanente collecties wanneer en zo vaak je wil. Tijdelijke tentoonstellingen zijn gratis of je ontvangt korting. Check de website van museumPASSmusées voor meer info. 
* Er zijn uitzonderingen op deze tarieven mogelijk voor (school)groepen.
Een ticket voor de hospitaalapotheek is inbegrepen bij een ticket voor het Museum Sint-Janshospitaal. Koop een ticket voor het Museum Sint-Janshospitaal en bezoek beide locaties.

Voorzieningen

Toegankelijkheid

Toegangspaden zelfstandig toegankelijk
Ingang toegankelijk met hulp

Andere voorzieningen

Kindvriendelijk
Kinderwagens toegelaten
Museumshop
Groepen toegelaten
Meertalig personeel

Locatie

Mariastraat , 8000 Brugge

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde bushalte:
502818 Brugge Olv Kerk

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Dichtstbijzijnde parking:
Parking Centrum-'t Zand

Apotheek van het Sint-Janshospitaal

Mariastraat , 8000 Brugge

Vaak gecombineerd met

Kottee Kaffee

Kottee Kaffee

Kottee Kaffee is zo'n heerlijk plekje dat steeds aanvoelt als thuiskomen. In dit gezellige adresje, gelegen in de Ezelstraat, kom je weer...
Ezelstraat 68, 8000 Brugge
Lees meer
Motherhood - Vlaams Radiokoor & Il Gardellino / Pietà. Moeder van smarten

Motherhood - Vlaams Radiokoor & Il Gardellino / Pietà. Moeder van smarten

Muziek
Bruges? Sounds Great!
Maria als brug tussen leven en dood De pietà. Is er een meer iconisch, meer universeel beeld denkbaar dan dat van een moeder, beschermend...
Lees meer