Overslaan en naar de inhoud gaan
Hanzekwartier met zicht op de Poortersloge

Je hebt Brugge pas écht gezien, als je de klassiekers bezocht. Van de Rozenhoedkaai en de Markt, over het Minnewater en de reien tot het Begijnhof, de godshuizen en nog zoveel meer. Iconische plekken die de looks van de stad bepalen en die instant bekoren. Nu eens eeuwenoud, dan weer stralend jong, maar altijd bijzonder indrukwekkend. Niet te ontbreken dus op je to-do-lijstje!

201118_JAN1601©jandarthet.jpg

Brugse Reien

De reien vormen al eeuwenlang de aderen van de stad, ze kronkelen door Brugge heen en trakteren je achter elke bocht op weer een ander magnifiek zicht.
Lees meer
Madonna met kanunnik Joris van der Paele

De Vlaamse primitieven

In Brugges Gouden Eeuw, de 15de eeuw, regeerden de schone kunsten. Klinkende namen als Jan van Eyck en Hans Memling vestigden zich in de stad.
Lees meer
JanDHondt_1840

Hanzekwartier

Van de 13de tot en met de 15de eeuw was Brugge het handelsknooppunt tussen de Hanzesteden uit het hoge Noorden, Engeland en Duitsland, en de belangrijkste handelsplaatsen in Frankrijk, Spanje en Italië.
Lees meer
Minnewater

Minnewater

Dé romantische hotspot bij uitstek. Ooit geloofde men dat hier minnen, of watergeesten huisden en zo kreeg dit stadsmeer zijn naam. Voeg...
Minnewater , 8000 Brugge
Lees meer