Overslaan en naar de inhoud gaan
Triënnale Brugge 2024

Voor deze 4e editie gaat Triënnale Brugge op zoek naar de verborgen mogelijkheden van de stad met als thema ‘Spaces of Possibility’. Hoe kan een door UNESCO beschermde historische stad, waar niet-bouwen centraal staat, omgaan met verandering? En hoe kunnen hedendaagse kunst en architectuur een katalysator voor deze duurzame verandering vormen? 

Maak tussen 13 april en 1 september kennis met de tijdelijke nieuwe invulling die twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld geven aan on(der)benutte of weinig gekende locaties in de stad. Met hun monumentale, artistieke ingrepen en installaties verbinden ze stadsdelen, tonen ze nieuwe manieren van ruimtegebruik en gaan ze op zoek naar schoonheid in plekken die veelal over het hoofd worden gezien. De kunstwerken en installaties suggereren een manier om Brugge vanuit een verrassend nieuwe dimensie te (her)ontdekken. 

De werken gaan stuk voor stuk kritisch in dialoog met openbare plekken in de stad: ze gaan in op de geschiedenis, het rijke patrimonium en creëren nieuwe sociale, maatschappelijke en ecologische verhaallijnen die niet alleen voor Brugge, maar ook voor steden wereldwijd een aanzet kunnen vormen tot verdere duurzame transformatie.  

Triënnale Brugge 2024: ‘Spaces of Possibility’ is een warme uitnodiging om gekende paden te verlaten, inspiratie op te doen en je te laten verwonderen door hoe het óók kan. Een oefening in verbeeldingskracht, een blik op wat Brugge kan zijn, vandaag en in de toekomst.