Overslaan en naar de inhoud gaan
Rebel Garden - Triënnale Brugge

Musea Brugge presenteert met ‘Rebel Garden’ een must-see tentoonstelling in het kader van Triënnale Brugge 2024. Een uiterst urgente kunsttentoonstelling die de impact van de mens op de natuur en de gevolgen ervan op onze omgeving onder de loep neemt. De expo loopt, net als Triënnale Brugge, van 13 april tot en met 1 september 2024.

Rebel Garden breekt uit de traditionele museummuren en palmt maar liefst drie museumlocaties in: het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum en het Museum Sint-Janshospitaal. Het centrale thema ‘tuin’ – symbool voor verzorging, creatie en verzet – verbindt de verschillende locaties. Tuinen zijn lokale barometers van de staat van onze planeet: ze zijn een deel van ons woonideaal en tegelijk een plek waar de gevolgen van ecologische veranderingen steeds zichtbaarder worden. Een ideaal vertrekpunt om onze complexe verhouding met de natuur af te toetsen.
 

Oude en actuele kunst

De ambitieuze tentoonstelling snijdt bijzonder actuele thema’s aan zoals de gevolgen van de klimaatopwarming, de zesde massa-extinctie en klimaatactivisme, de symbiose van de mens met de natuur en de relatie tussen de kunstenaar en de tuin. Een selectie kunstwerken uit eigen collectie leiden die thema’s in en gaan het debat aan met enkele recente werken en creaties.
Uit de collectie van Musea Brugge zullen onder meer werken van Roger Raveel, Emile Claus en Otobong Nkanga te zien zijn, maar verwacht je ook aan topwerk van meer dan vijftig hedendaagse kunstenaars als Guillaume Bijl, Christine Ödlund, Giuseppe Penone, Rose Wylie en Per Kristian Nygård, die met zijn tuinsculptuur een van dé eyecatchers van Rebel Garden maakt op het Gruuthuseplein.
 

Guerilla gardens

Op verschillende plekken rond de musea zul je ook guerilla gardens, rebelse tuintjes, zien opduiken.

PRAKTISCH

Van 13 april 2024 tot en met 1 september 2024 in het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum en Museum Sint-Janshospitaal.

Een expoticket voor alle locaties van Rebel Garden kost € 25. Reductietarieven voor jongeren aan € 13 en € 19, afhankelijk van de leeftijd. Tickets kan je online bestellen.