Overslaan en naar de inhoud gaan

“Schelpen zoeken in Hof Bladelin.”

Toen Studio Ossidiana Brugge bezocht, raakte het duo geïnspireerd door een archeologische site. Daar legden opgravingswerken verschillende aardlagen bloot. Zulke grondlagen bevatten talloze verhalen over de lokale geschiedenis. Daarom bracht Studio Ossidiana deze aardlagen naar de oppervlakte. Het architectuurbureau ontwierp een metersbrede silo, opgebouwd uit aarde, turf, schelpen en bladeren. Elke laag zit vol planten- en bloemenzaden, schimmels, mineralen en bacteriën. Die maken van Earthsea Pavilion een uniek ecosysteem. Het levende gebouw trekt insecten, vogels en andere dieren aan. Net als de weersomstandigheden beïnvloeden zij de installatie. Het constant transformerende werk nodigt je uit om al zijn lagen en bewoners te ontdekken. Zo loodst het de natuur binnen in de stad en creëert het een ontmoetingsplek voor mens, dier en andere levensvormen.

Hof Bladelin
Hof Bladelin. Visit Bruges - Jan Darthet

Wat moet je weten over deze locatie?

Net zoals de aardlagen je meenemen door de geschiedenis van de planeet, zo voert Hof Bladelin je terug naar het Brugge uit de Gouden Eeuw. In 1435 liet de rijke topdiplomaat Pieter Bladelin deze riante woning bouwen. Bladelin werkte als raadgever voor Filips de Goede, de hertog van Bourgondië. Later verkocht Bladelin het pand aan de invloedrijke Italiaanse bankiersfamilie de’ Medici.

 

Waarvoor staat Studio Ossidiana?

Studio Ossidiana - Giovanni Bellotti & Alessandra Covini
Marco Cappelletti

Studio Ossidiana (opgericht in 2015 door Alessandra Covini en Giovanni Bellotti, Nederland) geeft de natuur een plek in onze volgebouwde publieke ruimte. Op een speelse manier stimuleren de Italiaanse architecten ontmoetingen tussen mens en dier. Hun werk was te zien op de Istanbul Biennial 2019, de Chicago Architecture Biennial 2021 en Triennale Milano 2022.

PRAKTISCH

  • Triënnale Brugge loopt van 13 april 2024 tot en met 1 september 2024. De installatie is elke dag tussen 10.00 en 18.00u zichtbaar en gratis betreedbaar
  • Adres: binnenkoer van Hof Bladelin, Naaldenstraat 19 (locatie).
  • Download gratis de Visit Bruges Route App en verken alle installaties in de Brugse binnenstad via de Triënnale Brugge appwandeling.
  • Toegankelijkheid: je bereikt het binnenplein van Hof Bladelin, waar het werk van Studio Ossidiana zich bevindt, via een voetpad dat bestaat uit vlakke stenen. Aan de ingang van het pleintje is de stoeprand verlaagd. De ondergrond van het pleintje bestaat uit kleine, losse kiezelsteentjes. Binnenin de installatie bestaat de ondergrond uit schelpen. Je mag de installatie voorzichtig aanraken.
  • Meer info over Triënnale Brugge, de werken, kunstenaars en architecten vind je op de website van Triënnale Brugge 2024.

Locatie installatie

TRIBRU24 | Studio Ossidiana – Earthsea Pavilion

Adres: binnenkoer van Hof Bladelin, Naaldenstraat 19

Visit Bruges Route App - TRIBRU Wandeling

Ontdek Triënnale Brugge al wandelend

Op eigen tempo en interactieve manier Triënnale Brugge 2024 ontdekken? Download gratis de Visit Bruges Route App en verken alle installaties in de Brugse binnenstad via de Triënnale Brugge appwandeling.

Download de app via Android of iOS