Overslaan en naar de inhoud gaan
Ivan Morison - Star of the Sea - Beaufort 24

“Kunst als barometer voor verandering.”

Onze onvoorspelbare wereld is constant in verandering. Daarom onderwerpt Ivan Morison zijn installatie aan wind, water en zand. Hij laat Star of the Sea rusten op het strand. Daar testen de genadeloze elementen hoe vergankelijk kunst al dan niet is. Zodra je de betonnen rioolbuizen betreedt, word je zelf ook onderdeel van deze pure omgeving. Je legt een stervormig parcours af. Onderweg werpen verschillende openingen telkens een andere blik naar buiten. De ene keer kaderen ze de duinen of de zee in. Verderop viseren ze de internationale haven of de villa’s op de zeedijk. Ook de architectuur van Star of the Sea verwijst naar de veelzijdigheid langs de Belgische kust. Het werk houdt het midden tussen een bunker, een fort en een zandkasteel op het strand.

Beaufort24

Star of the Sea is een coproductie van Triënnale Brugge en Beaufort24.

Zeebrugge
Strand van Zeebrugge met haven op de achtergrond. Visit Bruges - Jan Darthet

Wat moet je weten over deze locatie?

Een bruisende wereldhaven, een aantrekkelijke badstad, een charmante vissersplaats: Zeebrugge is het allemaal. Bovendien struin je er over het breedste strand van de Belgische kust. Je ziet er zelfs nieuwe duinen ontstaan, het bewijs dat de natuur haar plek soms weer opeist. En voor Ivan Morison dé reden om Star of the Sea hier te integreren.

 

Waarvoor staat Ivan Morison?

Ivan Morisson

Ivan Morison (°1974, Turkije) werkte de afgelopen twintig jaar vanuit het Verenigd Koninkrijk, samen met de Britse kunstenaar Heather Peak. Wanneer ze installaties ontwerpen, laten ze zich inspireren door de omgeving. Ze gebruiken natuurlijke, vergankelijke materialen en lokken telkens interactie met hun publiek uit. In 2007 vertegenwoordigde het Britse duo Wales tijdens La Biennale di Venezia.

  

PRAKTISCH

  • Triënnale Brugge loopt van 13 april 2024 tot en met 1 september 2024. De installatie is 24/7 gratis betreedbaar.
  • Adres: op het strand van Zeebrugge ter hoogte van Zeedijk 34 (locatie).
  • Download gratis de Visit Bruges Route App en verken alle installaties in de Brugse binnenstad via de Triënnale Brugge appwandeling.
  • Toegankelijkheid: de installatie van Ivan Morison ligt op het strand en bestaat uit een klein netwerk aan buizen. De diameter van deze buizen is beperkt tot 1.2 meter bij het binnengaan, en 1 meter bij de doorgang naar de binnenplaats, waardoor de toegang bemoeilijkt wordt voor  mensen met een beperkte mobiliteit. Er zijn hoge op- en afstappen wanneer je door de installatie wandelt. De installatie is goed te zien vanaf de verharde Zeedijk.
  • Star of the Sea is een coproductie van Triënnale Brugge en Beaufort24.
  • Meer info over Triënnale Brugge, de werken, kunstenaars en architecten vind je op de website van Triënnale Brugge 2024.

Locatie installatie

TRIBRU24 & BEAUFORT 24 | Ivan Morison – Star of the Sea

Adres: op het strand van Zeebrugge ter hoogte van Zeedijk 34.