Overslaan en naar de inhoud gaan

Triënnale Brugge 2024 is meer dan een belevingsparcours langs tijdelijke installaties van hedendaagse kunst en architectuur. Samen met 4 lokale cultuurpartners wordt ook een stadsbreed programma uitgewerkt, met het thema ‘Spaces of Possibility’ als rode draad.

Triënnale Beaufort 2024 – Triënnale aan Zee

Triënnale Beaufort 2024

Triënnale Beaufort brengt voor haar achtste editie 18 nieuwe kunstwerken langs de 67 kilometer lange Belgische kustlijn.

Voor de installatie in Zeebrugge slaan Triënnale Brugge 2024 en Triënnale Beaufort 2024 opnieuw de handen in elkaar. Op die manier reikt het programma tot buiten de grenzen van het historisch centrum van Brugge.

PRAKTISCH

Van 27 maart 2024 tot en met 3 november 2024. Je bezoekt de kunstwerken 24/7 en gratis.  
Adres: 18 verschillende locaties langs de Belgische kust

  

Cultuurcentrum Brugge - Het geheugen als gebouw 

Triënnale Brugge 2024 - Zwerfruimte Poortersloge

Voor de expo ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge 6 kunstenaars met Brugse roots samen in de Poortersloge.

Pierre Goetinck, Lisa Ijeoma, Joke Raes, Jasper Rigole, Ria Verhaeghe en Willy Vynck gaan met nieuw werk samen op zoek naar ‘het geheugen’ van de Poortersloge als zwerfruimte: een historisch gebouw dat door de eeuwen heen is geëvolueerd van commerciële plek over Academie en Rijksarchief tot tijdelijke tentoonstellingsplek. 

PRAKTISCH

Van 13 april 2024 tot en met 11 augustus 2024. Dagelijks gratis te bezoeken in de Poortersloge, van 13.00 tot 17.00u.  
Adres: Kraanrei 19, 8000 Brugge

  

De Republiek - We wake the city

Triënnale Brugge 2024 - Zicht vanuit de lucht op Brugge

Met ‘Wake the city’ gaan de stadsmakers van De Republiek samen met Architectuuratelier Dertien12 op zoek naar locaties die niet door regeltjes worden geregeerd. Want een stad kan maar echt tot leven komen wanneer niet alles vastligt.

Via kleine prikjes geven ze die plekken een tijdelijke invulling. Ze prikkelen de verbeelding met suggesties voor nieuwe invullingen en performances, installaties en wandelingen op verrassende plaatsen in de stad. 

PRAKTISCH

Op zaterdag 4 mei 2024 
Adres: verschillende locaties in de Brugse binnenstad

  

Het Entrepot - At Rise Of Curtain

Triënnale Brugge 2024 - Het Entrepot

Met ‘At Rise Of Curtain’ presenteert de jonge Brugse videokunstenaar Brecht Vanhoutte een veelzijdig en multidisciplinair project. Hij verkent thema’s als creativiteit, identiteit en geestelijke gezondheid en onderzoekt de impact van publieksbetrokkenheid en de vervaging tussen realiteit en fictie vanuit een plek in transformatie.. 

PRAKTISCH

Van 13 april 2024 tot en met 1 september 2024. Gratis.
Adres: De Bond, Buiten Smedenvest 1, 8000 Brugge