nl

Tentoonstelling ‘De poreuze stad’

Triënnale Brugge 2021 - Tentoonstelling Poortersloge

De tentoonstelling ‘De poreuze stad’ liep t.e.m. 26 september 2021 en kan helaas niet meer bezocht worden. De overige installaties van Triënnale Brugge 2021 blijven nog in de stad tot 24 oktober 2021.

 

Naast 13 interventies in de Brugse binnenstad presenteert Triënnale Brugge ook de groepstentoonstelling ‘De poreuze stad’. De tentoonstelling gaat dieper in op het thema ‘TraumA’ en brengt een selectie van een 40-tal sculpturen, foto’s, tekeningen, schilderijen en video’s. De kunstwerken linken dissonante stemmen, verhaallijnen en wonderlijke werelden aan het ‘unheimliche’ karakter van de ruimtes in de Poortersloge. De kunstenaars verbeelden er hun kijk op de wereld, mens en architectuur. Een kijk die soms gefragmenteerd of verwrongen lijkt te zijn, maar soms ook idyllisch of paradijselijk overkomt.

De tentoonstelling voegt een extra dimensie toe aan de blik van Triënnale Brugge 2021 op omgeving en bewoners. Door de werken van diverse kunstenaars volgens thematische groepen te verdelen over de verschillende binnenruimtes, verbreedt Triënnale Brugge haar onderzoeksveld van de stedelijke buitenruimte naar het besloten karakter van een voormalige privéwoning. In het laboratorium van de Poortersloge gaan kunstwerken in dialoog, andere schuren tegen elkaar aan of zoeken het conflict op. Ze brengen de bezoeker in de war, van keldergat tot spitse toren, met kleurrijke lintjes, zachte bloemen of slierten olieverf. Hard marmer, houten splinters of vreemde vormen in polyester schuwen de actuele individuele en maatschappelijke uitdagingen. En naast diverse bedreigingen is er natuurlijk ook plaats voor idylle en verwondering.

Poortersloge

Werk van Belgische bodem uit ateliers of een particuliere verzameling zorgt zo samen voor een presentatie die aanspreekt, kerft en zalft. Met werk van Bilal Bahir, Semâ Bekirović, Rakel Bergman Fröberg, Willem Boel, Dries Boutsen, Jana Cordenier, Thierry De Cordier, Sarah De Vos, Lisse Declercq, Danny Devos, Joëlle Dubois, Kendell Geers, Daan Gielis, Geert Goiris, John Isaacs, Athar Jaber, Thomas Lerooy, Emilio López-Menchero, Enrique Marty, Cécile Massart, Hermann Nitsch, Ronald Ophuis, Štefan Papčo, Jasper Rigole, Sarah&Charles, Gregor Schneider, Mircea Suciu, Adrien Tirtiaux, Narcisse Tordoir, Ana Torfs, Gavin Turk, Ingel Vaikla, Caroline Van den Eynden, Anne-Mie Van Kerckhoven, Filip Vervaet, Julie Villard & Simon Brossard en Friederike von Rauch.

Praktische informatie

Poortersloge
Kraanrei 19
8000 Brugge

Van 8 mei tot met 26 september 2021.
Dagelijks open, van 10.00u tot 18.00u.
Gratis toegang (reservatie is noodzakelijk).