nl

Nadia Naveau (BE) - Les Niches Parties

Triënnale Brugge 2021 - Augustijnenrei - Nadia Naveau - Les Niches Parties

In verschillende nissen langs het water van de Augustijnenrei plaatst Nadia Naveau een reeks blinkende maskers, getooid met kleurrijke linten. Hiermee wordt een verborgen stukje van de Brugse reien kleurrijk opgevrolijkt. De installatie ‘Les Niches Parties’ weerspiegelt de feestelijke sfeer die Naveau ervoer tijdens haar reis naar Mexico, waar gekleurde vlaggen en textiele slingers het straatbeeld doen opleven. Het refereert ook naar de communicatieve functie van vlaggen: als identificatiemiddel of verspreiders van een waarschuwing, boodschap of ideologie.

In Brugge geeft ze de nissen aan het water een tijdelijke speelse invulling met een maskerade die tot de verbeelding spreekt, een verwelkoming voor iedere passant.

 

Korte biografie

Nadia Naveau (°1975, Brugge, woont en werkt in Antwerpen en Saint- Bonnet-Tronçais) combineert in haar figuratieve beeldhouwkunst de esthetiek van de klassieke oudheid of Europese barok met die van The Simpsons, Mexicaanse cultuuruitingen of popcultuur. Dit levert verleidelijke en verrassende vaak sculpturen op, die het resultaat zijn van een samenspel van vormen, kleuren, schaal en uiteenlopende materialen.

Nadia Naveau

> Deze installatie is 24/7 open.