nl

Nadia Kaabi-Linke (TN/UA/DE) - Inner Circle

Triënnale Brugge 2021 - Burg - Nadia Kaabi-Linke - Inner Circle

Nadia Kaabi-Linke brengt op de Burg de cirkelvormige installatie ‘Inner Circle’ met publieke banken die aantrekkelijk blinken maar door scherpe pinnen niet toegankelijk zijn. Als bezoeker kan je er niet even op gaan zitten om uit te rusten en het wordt je onmogelijk gemaakt om de banken te gebruiken als ontmoetingsplaats. Kaabi-Linke haalde inspiratie uit onderzoek naar plaquettes en kentekens aan gevels die verwijzen naar exclusieve clubs of verenigingen en die vaak de cirkel als basisvorm hanteren. Ook aan Brugse gevels kan je zulke labels vinden.

Met Inner Circle wil ze aandacht geven aan dergelijke elitegroepen, maar ook andere sociale kringen, waar de grens tussen gastvrijheid en uitsluiting vaak fragiel is. Haar blinkende in het oog springende sculptuur geeft aandacht aan wat er veelal binnenskamers wordt gehouden en accentueert de leegte die hierbij in het midden overblijft. 

 

Korte biografie

Nadia Kaabi-Linke (°1978, Tunis, Tunesië, woont en werkt in Berlijn en Kiev) voelt zich verbonden met de hele wereld. Haar oeuvre is gerelateerd aan plaatsen en de bijhorende geschiedenis. Haar werk onderzoekt thema’s zoals perceptie, immigratie of identiteit en is verankerd in culturele en historische, sociale en politieke contexten.

Nadia Kaabi-Linke

> Deze installatie is 24/7 open.