nl

Jon Lott (US) - The Bruges Diptych

Triënnale Brugge 2021 - The Bruges Diptych - Jon Lott

Jon Lott installeert aan de Gouden-Handrei 14 – dichtbij het vroegere atelier en woonhuis van schilder Jan van Eyck – het paviljoen ‘The Bruges Diptych’. Het architecturale tweeluik ontsproot uit Lotts fascinatie voor dubbelgangers, zowel bij mensen als in de architectuur. Het paviljoen ontstond door een bestaande achtergevel te ontdubbelen én door er nog een kopie van de originele gevel aan toe te voegen. ‘The Bruges Diptych’ verwijst tevens naar de vormentaal van de Vlaamse primitieven.

De constructie verbindt huiselijkheid met het openbaar domein en de architect speelt met de spanning tussen interieur en exterieur. Lott speelt in op de idee van Brugge als een mooi en idyllisch decor, waarin het eigenlijke leven dat zich achter de gevels afspeelt met het blote oog niet zichtbaar is. Het paviljoen is een plek van nieuwsgierigheid en inspiratie, en dient tevens als uitvalsbasis voor het publiek programma van Triënnale Brugge 2021.

 

Korte biografie

Jon Lott (°1976, San José, Californië, woont en werkt in New York en Cambridge) is ontwerper en assistant-professor architectuur aan Harvard University, Graduate School of Design. Hij is oprichter van PARA (project), een bureau rond architectuur en medeoprichter van Collective-LOK (CLOK), een samenwerkingsverband als uitlaatklep om ideeën rond architecturale processen en uitdagingen uit te wisselen en vorm te geven.

Jon Lott

> Bekijk de openingsuren van deze installatie in de veelgestelde vragenlijst.