nl

Begeleide rondleidingen

Begeleide rondleiding Brugge

Onder begeleiding het parcours van Triënnale Brugge 2021 verkennen? Een Triënnale Brugge-gids neemt je graag mee op sleeptouw tijdens een rondleiding doorheen de Brugse binnenstad. Onderweg word je ondergedompeld in het verhaal van de Triënnale, het thema ‘TraumA’ en de verschillende artistieke installaties op de route. Dankzij de begeleiding van de gids ontdek je de betekenis achter de installaties, die deze editie veelal zijn opgesteld op verborgen of minder zichtbare locaties. Kortom, de ideale manier om de Triënnale te beleven met vrienden, familie of collega’s! Je kan kiezen uit verschillende formules, zowel te voet als met de fiets.

 

Voor individuelen en families met kinderen

Voor deze wandelingen (max. 16 personen), die op vaste tijdstippen doorgaan, kan je je individueel inschrijven. Deze editie van Triënnale vormt opnieuw een gevuld parcours met hedendaagse kunst en architectuur. Teveel om op te noemen in 2 uur, maar een Triënnale Brugge-gids neemt je met heel veel enthousiasme mee voor een boeiende tocht langsheen een selectie aan kunstwerken en installaties (om zoveel mogelijk installaties te kunnen aandoen, worden er in principe geen binnenlocaties aangedaan tijdens de wandeling).
Er is een wandeling voor volwassenen en een wandeling op maat van gezinnen met jonge kinderen. Reserveren is verplicht. Tickets koop je vooraf online of ter plaatse bij vertrek aan infokantoor Markt (Historium).

 • Voor individuelen:

  September:
  Nederlands - dagelijks om 14.00u
  Frans - elke zaterdag om 14.00u
  Oktober (tem 24 oktober):
  Nederlands – elke zaterdag en zondag om 14.00u
  € 12,50, gratis voor kinderen t.e.m. 11 jaar.

 • Voor families:
  Nog tot en met 24 oktober:
  Nederlands - Elke zondag om 14.00u.
  Er zijn twee wandelingen die wekelijks afwisselend worden georganiseerd: de ene week een wandeling gericht op kinderen van 5 t.e.m. 7 jaar en de andere week een wandeling voor kinderen van 8 t.e.m. 10 jaar. 

Wil je liever een gids voor je eigen (gezins)bubbel? Lees dan hieronder verder, bij ‘Voor groepen’.

 

Voor individuelen en groepen

Op stap met een paar vrienden, een familiegroep of gewoon solo en zin in een woordje uitleg van een privégids bij de installaties? De Triënnale Brugge-gidsen van de drie Brugse gidsenverenigingen staan voor je klaar! De twee uur durende rondleidingen zijn zowel te voet als met de fiets mogelijk, al dien je in dat laatste geval wel je eigen (huur)fietsen te voorzien. Startlocatie en beginuur spreek je na het boeken onderling af met de gids, alsook of je wenst te wandelen of fietsen. Speciale wensen met betrekking tot een route of welke installaties je zeker wenst te bezoeken kan je eveneens bespreken. Je betaalt € 80,00 per gids en kan een rondleiding boeken in het Nederlands, Frans, Duits en Engels (andere talen in functie van beschikbaarheid). Vooraf reserveren is verplicht en kan gemakkelijk online of door contact op te nemen met een van de drie Brugse gidsenverenigingen: Koninklijke Gidsenbond Brugge, Hello Bruges of S-wan Guides with a twist. Reserveren kan tot 2 dagen op voorhand.

 

Voor scholen

Deze speelse wandeling voor kinderen van 6 t.e.m. 14 jaar gaat door op vaste uren (10.00u, 10.30u, 13.00u en 13.30u) van maandag t.e.m. vrijdag en start op het Biskajerplein, in de schaduw van de Poortersloge. Op woensdag kan je enkel een ochtendwandeling reserveren. In functie van beschikbaarheid kan je een Nederlandstalige (€ 65,00 per gids) of Franstalige, Duitstalige of Engelstalige gids boeken (€ 50,00 per gids voor de andere talen). Op voorhand reserveren is nodig en kan je doen via dit online formulier of door te mailen naar info@ticketsbrugge.be.

 

Voor mensen met een handicap

De Brugse gidsenvereniging S-wan Guides with a twist heeft een Nederlandstalige Triënnale-wandeling op maat uitgewerkt voor mensen met een visuele beperking. Bij ieder kunstwerk is er een voelbaar element aanwezig of zorgt de gids voor een voelelement. Geleidehonden zijn welkom. Ook mensen met een auditieve beperking kunnen beroep doen op een S-wan-gids, maar moeten wel een eigen gebarentolk voorzien. Zowel mogelijk individueel als in groep, je betaalt in beide gevallen € 80,00 per gids. Vooraf reserveren is verplicht en kan online of door contact op te nemen met S-wan Guides with a twist.

 

Voor fietsliefhebbers

De installaties van Triënnale Brugge zijn verspreid over gans de binnenstad. Kies je voor een twee uur durende rondleiding per fiets, dan verplaats je je sneller en kan je meer kunstwerken bewonderen. Spring op de pedalen met:

 • QuasiMundo Biketours: zij voorzien niet alleen jouw Triënnale Brugge-gids, maar ze regelen ook de huurfietsen en zorgen dat deze klaar staan op de afgesproken plaats en tijd. Je kan kiezen uit een Nederlandse, Franse, Duitse of Engelse gids (volgens beschikbaarheid) en betaalt € 120,00 per groep. Reserveren op voorhand is verplicht: online of door contact op te nemen met QuasiMundo Biketours.

 • de Koninklijke Gidsenbond Brugge, Hello Bruges of S-wan Guides with a twist:
  de gids zal je opwachten op de afgesproken plaats en tijdstip, maar je dient wel zelf je (huur)fiets te voorzien. Je kan kiezen uit een rondleiding in het Nederlands, Frans, Duits en Engels (andere talen volgens beschikbaarheid). De prijs bedraagt € 80,00 per gids. Vooraf reserveren is verplicht en kan online of door contact op te nemen met de Koninklijke Gidsenbond Brugge, Hello Bruges of S-wan Guides with a twist.

 

Toeristische rondleidingen en COVID-19

Om rondleidingen veilig en comfortabel te laten verlopen gelden er specifieke voorschriften. Het kan gebeuren dat het maximum aantal deelnemers per gids of wandeling wijzigt naar gelang de geldende coronamaatregelen op de dag van je bezoek. Raadpleeg zeker hier vooraf de geldende maatregelen voor toeristische rondleidingen in Brugge of neem bij twijfel contact op met de organisatie waarbij je geboekt hebt.