nl

Triënnale Brugge 2021

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed. Triënnale Brugge bouwt sinds 2015 verder op een reeks triënnales die in 1968, 1971 en 1974 werden samengesteld rond beeldende kunst en die nu terug deel van het publiek terrein zijn geworden. Driejaarlijks wordt een selectie (inter)nationale kunstenaars en architecten door het artistiek team uitgenodigd om nieuwe tijdelijke interventies voor te stellen. Een tiental installaties gaan telkens actief in dialoog met de omgeving, de waterwegen, de geplaveide straten, de vreedzame huizen of braakliggende terreinen. Voor bezoekers is het steeds een zomerse ontdekkingstocht langs een uniek gastvrij parcours met een maatschappelijk vraagstuk.

Triënnale Brugge is een organisatie van Brugge Plus, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw en Cultuurcentrum Brugge in opdracht van Stad Brugge.
Van 08/05/2021 t/m 26/09/2021.

 • TraumA als thema

  Tijdens de derde editie Triënnale Brugge 2021 nemen (inter)nationale installaties je mee naar plekken die laveren tussen droom en realiteit, tussen waan en werkelijkheid.

 • Kunstenaars en architecten

  Benieuwd naar de uitgenodigde kunstenaars en architecten die deelnemen aan Triënnale Brugge 2021? Je ontdekt ze hier.

 • Stap in de Stad

  De 'Stap in de Stad'-route brengt kinderen langs 6 hedendaagse kunst- en architectuurprojecten.

 • Beeld van de Stad

  Met het boek ‘Beeld van de Stad’ in je hand wandel je langs een uitgekiende selectie van 70 hedendaagse parels en ontdek je Werelderfgoedstad Brugge vanuit een verrassende, nieuwe invalshoek.

 • 25/25 Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge

  Een selectie van hedendaagse monumenten en vernieuwende architectuurprojecten werd gebundeld op een stadsplan.

 • Overnachten in Brugge

  Blijf overnachten in Brugge en ontdek op je gemak alle installaties van Triënnale Brugge 2021. Logeeropties genoeg!

Boek je verblijf