Overslaan en naar de inhoud gaan
Campagnebeeld Triënnale Brugge: Spaces of Possibility

Triënnale Brugge 2024

Triënnale Brugge vindt plaats vanaf zaterdag 13 april 2024 tot en met zondag 1 september 2024.

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed. Triënnale Brugge bouwt sinds 2015 verder op een reeks triënnales die in 1968, 1971 en 1974 werden samengesteld rond beeldende kunst en die nu terug deel van het publiek terrein zijn geworden.

Driejaarlijks wordt een selectie (inter)nationale kunstenaars en architecten door het artistiek team uitgenodigd om nieuwe tijdelijke interventies voor te stellen. Een tiental installaties gaan telkens actief in dialoog met de omgeving, de waterwegen, de geplaveide straten, de Brugse huizen en onbenutte terreinen of gebouwen. Voor bezoekers is het steeds een gratis ontdekkingstocht langs een uniek en gastvrij parcours met een maatschappelijk vraagstuk.

Triënnale Brugge is een initiatief van Brugge Plus vzw, in opdracht van Stad Brugge, in samenwerking met culturele partners Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge.

  

Triënnale Brugge 2021 - Jon Lott

Thema

Voor deze 4e editie gaat Triënnale Brugge op zoek naar de verborgen mogelijkheden van de stad met als thema ‘Spaces of Possibility’. Hoe kan een door UNESCO beschermde historische stad, waar niet-bouwen centraal staat, omgaan met verandering? En hoe kunnen hedendaagse kunst en architectuur een katalysator voor deze duurzame verandering vormen? 

Lees meer

  

Triënnale Brugge 2021 - Héctor Zamora - Strangler

Kunstenaars en architecten

Curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla selecteerden 12 kunstenaars en architecten die - elk op hun eigen manier - het thema ‘Spaces of Possibility’ invullen. De installaties liggen verspreid over de binnenstad van Brugge, met speciale aandacht voor West-Brugge en Zeebrugge.

Lees meer

  

Rebel Garden - Triënnale Brugge

Rebel Garden

Musea Brugge presenteert met ‘Rebel Garden’ een must-see tentoonstelling in het kader van Triënnale Brugge 2024. Een uiterst urgente kunsttentoonstelling die de impact van de mens op de natuur en de gevolgen ervan op onze omgeving onder de loep neemt.

Lees meer

  

Overnachten in Brugge

Overnachten in Brugge

Blijf overnachten in Brugge en ontdek op je gemak alle kunst- en architectuurinstallaties van Triënnale Brugge 2024.

  

Triënnale Brugge 2021 - Henrique Oliveira_Banisteria Caapi (Desnatureza 4)

Triënnale Brugge 2021

Met het thema ‘TraumA’ verkende Triënnale Brugge in 2021 het schemergebied tussen droom en trauma, tussen paradijs en hel.
Lees meer
Triënnale Brugge 2018 - Selgascano pavilion

Triënnale Brugge 2018

Als vervolg op het thema van 2015 zette Triënnale Brugge in 2018 een stap verder met ‘Liquid City, de Vloeibare Stad’.
Lees meer
Triënnale Brugge 2015 - Song Dong - Wu Wei Er Wei (Doing Nothing Doing)

Triënnale Brugge 2015

Wat als de ruim 5 miljoen bezoekers die Brugge jaarlijks ontvangt, effectief zouden blijven?”. Dat was het uitgangspunt van de eerste editie.
Lees meer

  

TRIBRU21 | GIJS VAN VAERENBERGH

Aftellen naar Triënnale Brugge 2024

Het Brugse werelderfgoed gaat hand in hand met grensverleggende architectuur en verrassende kunstbeleving. Bezoek alvast deze plekjes en beleef hedendaagse kunst in een eeuwenoude stad.