nl

Oud en nieuw staken elkaar de hand toe in het streetartfestival ‘The Bridges’. We schrijven zomer 2020. Brugs kunstenaar Wietse en kompanen barsten van de goesting om de stad te veroveren met muurschilderingen. Met zijn achten zijn ze, afkomstig uit Brugge, Gent, Leuven, en internationaal gerenommeerd. Ze beschilderen gevels in het centrum en de deelgemeenten, vaak op een boogscheut van de Vesten. Vogels, vissen en andere creaturen komen opvallend vaak terug. ‘The Bridges’ gaat symbolisch over bruggen leggen. Tussen verleden en toekomst, binnenstad en buitenwijken, natuur en cultuur.

Na een succesvolle eerste editie trekt het streetartfestival The Bridges richting de kust en worden Zeebrugge, Lissewege, Dudzele en Zwankendamme voorzien van kwalitatieve streetart door veelbelovende jonge artiesten. Ook bij The (sea) Bridges staat het huwelijk tussen cultuur en klimaat centraal. Met de zee als centraal element wordt dit keer de nadruk gelegd op nog steeds brandend actuele thema’s als de stijging van de zeespiegel, opvang van vluchtelingen en preservatie van natuurgebieden. Een boeiende reis waarbij kunst en maatschappelijke thema’s hand in hand gaan.

Zin om al deze ‘Flemish young primitives’ te ontdekken? Bezoek de website van The Bridges om alle werken te bekijken en een wandel- of fietsroute uit te stippelen. 

Naar pdf

Tijdsinformatie

vanaf 01-01-2022
maandag open
dinsdag open
woensdag open
donderdag open
vrijdag open
zaterdag open
zondag open

Locatie

Fonteinstraat 19 , Brugge
routebeschrijving