nl

Koninklijke Stadsschouwburg Brugge

De Koninklijke Stadsschouwburg Brugge (1869) is een van de best bewaarde stadstheaters in Europa. Om plaats te maken voor deze statige dame werden 46 middeleeuwse panden met de grond gelijk gemaakt, straten recht getrokken en een nieuw theaterplein aangelegd. 150 bewoners raakten hun huizen kwijt aan de natte droom van de toenmalige bourgeoisie: een cultuurtempel die kon tippen aan de grote theaterhuizen in Gent, Antwerpen en Brussel. Achter de sobere, maar statige neorenaissancegevel gaan een paleisachtige foyer en een majestueuze, roodgouden theaterzaal schuil. Hier worden hedendaagse dans- en theatervoorstellingen en concerten georganiseerd.

Raadpleeg de website van Cultuurcentrum Brugge voor het programma.

Wist je dat de Stadsschouwburg deze zomer opnieuw haar deuren opent voor het brede publiek? Via een volledig nieuw parcours ontdek je het verhaal achter deze meer dan 150 jaar oude cultuurtempel!

Tijdsinformatie

van 01-01-2022 tot 31-12-2023
maandag open
dinsdag open
woensdag open
donderdag open
vrijdag open
zaterdag open
zondag open
De Koninklijke Stadsschouwburg is geopend wanneer er activiteiten plaatsvinden. Check daarom op voorhand de website van Cultuurcentrum Brugge voor de meest actuele informatie.

Prijsinformatie

Individuelen

Ticketprijzen zijn democratisch en variëren naargelang de voorstelling. Bekijk het aanbod op de website van Cultuurcentrum Brugge.
Betaalmogelijkheden

Maestro, Mastercard, Visa

Verkooppunten Ticketlijn Cultuurcentrum Brugge (+32 50 44 30 60): dinsdag t/m vrijdag, 13.00-17.00u, gesloten van 1 juli t/m 15 augustus en op feestdagen.

Locatie

Vlamingstraat 29 , Brugge
routebeschrijving
dichtstbijzijnde bushalte 500020 Brugge Stadsschouwburg
dichtstbijzijnde station Brugge
dichtstbijzijnde publieke parking Biekorf, Naaldenstraat
dichtstbijzijnde fietsknooppunt Ezelpoort
Omgeving centrum

Locatie

Toegankelijkheid
  • Uitbating gedeeltelijk toegankelijk Uitbating gedeeltelijk toegankelijk
    Op de verschillende locaties van Cultuurcentrum Brugge zijn een aantal plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers. In de Koninklijke Stadsschouwburg Brugge zijn er plaatsen voorbehouden op de parket/parterre (benedenverdieping) voor rolstoelgebruikers die niet in de geplaatste zitplaatsen kunnen zitten. Er is een lift aanwezig die je tot op de 2de verdieping kan brengen.Online tickets kopen voor deze voorbehouden plaatsen is niet mogelijk. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, reserveer je best tijdig. Reserveren is noodzakelijk. Je kan hiervoor telefonisch contact nemen met het bespreekbureau van Cultuurcentrum Brugge. Voorafgaand aan de voorstelling begeleidt een medewerker je naar je plaats.
  • Toiletten toegankelijk Toiletten toegankelijk
Faciliteiten
  • Bar Bar
  • Lift Lift
  • Wifi (draadloos internet) Wifi (draadloos internet)
  • Gratis toiletbezoek Gratis toiletbezoek