nl

Wie het graag wat grootser aanpakt, kan op pad met een van de Vlaamse Icoonroutes, goed voor – letterlijk – honderden kilometers fietsgenot. Elke icoonfietsroute haakt de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema. Alle icoonroutes zijn volledig en in twee richtingen bewegwijzerd. Je kiest dus zelf in welke richting je wil fietsen, en waar je wil starten of aankomen. Onze tips:

Kunststedenroute

Fiets je de Kunststedenroute (332 km), dan passeer je Brussel, Leuven, Mechelen, Antwerpen, Gent, Brugge én Oostende. Eeuwenoud erfgoed dat aaneen hangt dankzij een netwerk van kanalen, rivieren en oude spoorlijnen, en een lappendeken vormt van forten, kerken en veel, veel kunst.

Kustroute

Op zoek naar dé combinatie van natuur, maritieme geschiedenis en cultuur? Bestand tegen een windstoot? Snak je naar de zilte smaak van de zee? De Kustroute (85 km) stilt je honger naar nieuwe horizonten. Maak er een tweedaagse van en laat je rijrichting bepalen door de hoek van waaruit de wind waait. Ahoi!

Vlaanderenroute

Kan je niet kiezen? Geen nood: deze best of-route leidt je langs de mooiste highlights uit alle Vlaamse windstreken. Smeer alvast je ketting, want de Vlaanderenroute (952 km) combineert je wildste fietsdromen in één traject. Van golvende akkers over iconische kunststeden en historische dorpen tot ’t zeetje: dat beleef je pas écht vanop de fiets, met je voeten stevig op de pedalen, de wind in je rug.

Eurovelo 12: de Noordzee-fietsroute

Voor grenzeloos fietsplezier kan je de Eurovelo 12 Noordzee-fietsroute volgen. Een van de populairste Europese routes, goed voor 7.050 km. In België leidt de route je onder meer door natuurpark ’t Zwin, waaraan Brugge in de middeleeuwen haar rijkdom en voorspoed te danken had.