nl

Het Brugse Ommeland is de groene regio rond Brugge. Hier tikt de klok net iets trager en primeert het goede leven. Het "platte land" rondom Brugge werd ooit poëtisch bezongen door Jacques Brel. Wandelen en fietsen in het Brugse Ommeland staat dan ook garant voor rust en groene ruimte, bossen gevuld met kastelen en abdijen, maar evengoed verse hoeveproducten en een praatje met een dorpsbewoner. Elk seizoen heeft er z'n charme en vervelen doet het nooit. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar hier alvast enkele van onze tips:

Uitgestippelde fietsroutes

  • Groene Gordel Brugge: staat garant voor 53 km fietsplezier rondom werelderfgoed Brugge, langs bossen, kasteelparken, open landschappen, dorpen en kanalen. Onderweg zijn er picknickplaatsen, speelzones en natuurrijke plekjes.
  • Uitwijken fietsroute: ken je de buitenwijken van Brugge al? Deze gratis fiets-en wandelkaart, een initiatief van Brugge Plus dat cultuur naar de wijken brengt, laat je kennismaken met vele verborgen plekken net buiten de historische binnenstad. Je kan kiezen voor 1 grote fietslus van 78 km, of één van de drie kleinere lussen. Vijf wandelommetjes maken je plezier compleet.
  • Kunst op de Kaart-route West-Vlaanderen: (her)ontdek al fietsend topkunstwerken en verborgen parels in Brugge en de regio. De fietsroute is gebaseerd op het netwerk van fietsknooppunten en combineert kunst, stad, water en strand. Aardig dus voor de kuiten maar je kan ook artistiek even de pedalen verliezen.

Fietsnetwerkkaarten

Brugse Ommeland: de meest uitgebreide fietsnetwerkkaart met het volledige netwerk van 930 km in het Brugse Ommeland. Stippel zelf je fietsroute uit en geniet van wat elk knooppunt je te bieden heeft.

Nog niet uitgefietst?

Krijg je maar geen genoeg van fietsen in het Brugse Ommeland? In de webshop van Westtoer vind je nog meer fietskaarten.

Plan je route online

Wie op voorhand thuis een eigen route wil uitstippelen, kan dat gemakkelijk doen met de online fietsrouteplanner voor West-Vlaanderen.